Архитектурните книги като страхотно четиво и аксесоар за всеки дом

Архитектурните книги – изкуството, от което се нуждаем. Невероятно полезни за хората, които са както емоционално, така и физически свързани с тази сфера, вдъхновение за всички останали. Oсвен полезни, те могат да служат като интериор в домовете ни, внасяйки естетичност.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с нашата селекция от архитектурни книги


1. The Socialite Family – Livre Retrospective

Съдържание: първа част от колекция, проследяваща най-красивите интериори на The Socialite Family.

Формат: 288 страници, включително повече от 200 илюстрации.

Издание: Книга, публикувана самостоятелно от The Socialite Family.

Дата на издаване: септември 2021 г.

Производство: Белгия.

2. Soft Minimal – A Sensory Approach to Architecture and Design

Водени от целта за благополучие, същността на стила на Norm Architects е баланс: богатство, фокусирано от сдържаност, простота, пропита с топлина. Независимо дали става въпрос за архитектура, интериор или мебели, уникалната марка минимализъм на Norm, говори както на ума, така и на тялото, създавайки и поддържайки пространства за всички.

Първата самостоятелно подготвена монография от Norm ArchitectsSoft Minimal, показва набор от произведения, които улесняват тяхното утвърждаване като ключови фигури в северния дизайн. Представяйки жилищни и търговски проекти в Скандинавия, Италия и Япония, Norm отразява северните традиции, модернистичните принципи и значението на естествените материали. Изследвайки творчески процес, който кара визуалното да говори с всички сетива, книгата става проницателна, вдъхновяваща и дълбоко поетична.

3. 10 – The Local Project Book

От 2019 г. всяка година излизат три броя на списание The Local Project. Всеки брой представлява подбрана селекция от архитектура и дизайн, включваща нови проекти от водещи и нововъзникващи местни архитекти и дизайнери, както и избрани по-стари проекти. Събирайки акцентите от първите 10 броя в един том от 500+ страници, 10 предлага концентриран поглед върху най-добрата архитектура и дизайн на Австралия и Нова Зеландия.

Структурирана хронологично, книгата включва най-добрата архитектура и дизайн от първите 10 броя, включително Waterview от John Wardle Architects, Cabbage Tree House от Peter Stutchbury Architecture, Redwood от Chenchow Little, Waiheke House от Cheshire Architects, La Scala от Richards & Spence , Bunkeren от James Stockwell Architect и много други.

4. The ArchDaily Guide To Good Architecture – 
SPECIAL EDITION

Базирано на техните 10 принципа за добра архитектура, специалното издание на The ArchDaily Guide to Good Architecture, обхваща най-доброто в архитектурата днес и най-подходящото за утрешния ден.

Чрез богато разнообразие от проекти – както изградени, така и планирани, книгата отразява глобална общност от създатели на света, изследва най-важните теми и тенденции в архитектурната практика, възхвалява най-далновидните архитекти и представя бъдещи таланти.

5. Resident Dog: Incredible Homes and the Dogs That Live There

В тази зашеметяващо фотографирана книга с превъзходни в архитектурно отношение къщи – много от тях собствени домове на архитекти, виждаме как присъствието на куче внася топлина и живот в най-драматичните пространства. 

От необработена тухла от средата на века до пентхаус апартамент, грациозен едуардиански стил до скандинавски модерен стил, от къща на плажа до провинциално уединение, винаги има място за куче или две. Те крачат, подремват и подушват всяка страница, понякога по-буйни от заобикалящата ги среда, а понякога напълно в унисон с обстановката.

5.1. Resident Dog (Volume Two): Incredible Homes and the Dogs Who Live There

В продължение на първа част, фотографът Nicole England’s Resident Dog (Vome Two): Incredible Homes and the Dogs Who Live There, продължава усилията си да снима зашеметяващи къщи и кученцата, които живеят в тях. Роден в момента, в който Ингланд разбра, че нейните любими архитектурни снимки включват кучета, проектът – първо в Instagram и след това като книга с твърди корици – съпоставя удивителен дизайн.

Придружени от интервюта със собственици на жилища и архитекти (написани от бившия редактор на COOL HUNTING Карън Дей), снимките показват домове от Лондон до CDMX, Саг Харбър и Сидни.

6. Live Beautiful Book

Красивият дизайн не е просто приятен за гледане; подобрява качеството на живота ни. Помага за насърчаване на традициите и ритуалите, които създаваме в домовете си. В Live Beautiful, дългоочакваната книга за дизайн на Атина Калдероне, създателят на EyeSwoon, се докосва до своята мрежа от интериорни декоратори и модни дизайнери, за да разкрие как внимателно изработените интериори се съчетават. Тя също така отваря вратите на две от собствените си жилища.

7. Softer Volumes: Cafés – Coffee Table Book

Луксозна книга с масички за кафе, показваща красиво проектирани кафенета по целия свят. От привлекателни модерни интериори до очарователно прости пространства за наслада на страхотна чаша кафе, тази книга с твърди корици от 350 страници съдържа над 290 препоръки.

8. Vipp – Kitchen Book, Version 1.2

300 страници кухненско вдъхновение, опаковани във формата на книга, „Двадесет домове — една кухня“, ви приветства в двадесет отличителни домове на четири континента, девет държави и осемнадесет града. Всички жилища се различават по размер, местоположение и естетика, но споделят общ знаменател в избора си на кухня. 

| Допълнение: А за тези, които също като нас са нетърпеливи да прочетат книгата, споделяме онлайн линк, от който Kitchen Book е активна и пожелаваме приятно четене. 


В този брой на нашия бюлетин, решихме да презентираме и няколко поставки за книги, с които да ви вдъхновим, започвайки с Page – Smoked Oak

1. Page – Smoked Oak

Page е поставка за книги, предназначена за акцентиране върху страниците и ефекта, който желаем да постигнем. Проектиран с архитектурен подход, Page прилича на малка къща с обърнат покрив, разположена удобно върху сложно изградена основа.

2. Walnut – Livrest

..и нека книгите ни се превърнат в изкуство.

Всички поставки за книги от Livrest са ръчно изработени и проектирани с дълготрайна функционалност и естетика. Благодарение на естествените вариации на дървото, всеки артикул е уникален. Следователно, цветовите нюанси могат да варират.

3. H&M Home – модел Wooden Book stand

Поставка за книги от мангово дърво с дискретна, класическа визия. Можем да го използваме, за да покажем любимите си книги, така че те да станат част от нашата декорация и да се слеят с интериора. 

Ако Ви е харесала темата, моля споделете