Мястото на метала в дизайна и архитектурата

Металните финиши доставят визуално удовлетворение, както и успяват да грабнат нашето внимание, благодарение на своята отличителност и детайл в интериора. 

Металните мрежи са преграда, която се състои от множество свързани метални нишки, които могат да изглеждат като вид мрежа или лента, в зависимост от вида. Мрежите, които се произвеждат с помощта на метал, могат да бъдат разширени, гравирани, тъкани, плетени и заварени в различни конфигурации.

✉️Послание: в края на бюлетина ви очаква специално видео.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на метални финиши и метални мрежи


1. De Castelli

Верен на решението си да възстанови специалната роля на метала в дизайна и експериментирането, De Castelli влива занаятчийски идеи и изработка в индустриалните процеси, което води до напълно оригинални резултати.

2. Dresswall Stripes

Индивидуалните ивици са основополагащи елементи на системата, които могат да бъдат умножени, поставени по-близо една до друга или на разстояние, за да се създадат повърхности, където всеки ефект като непрозрачност и прозрачност може да бъде фино настроен.

3. Costacurta

Costacurta произвежда всички свои продукти от тел и плочи с различни диаметри, дебелини и видове неръждаема стомана, като винаги прилага най-модерните и ефективни производствени технологии, спазвайки най-строгите толеранси.

3.1 Costacurta – Wire cloths and meshes for architecture

Тъканите телени платна и мрежи са невероятен ресурс за архитектура и дизайн, способен да се подчини на творческата мисъл на дизайнера. Техните приложения могат да се използват в екстериорната архитектура и интериорния дизайн като естетически, но и функционален елемент.

4. Codina Architectural – Meshes

Codina Architectural е подразделението на компанията Codina, която е специализирана в дизайна и архитектурата. Компанията е основана преди повече от век и е посветена на производството на метални мрежи за широк спектър от сектори.

4.1 Отблизо с проектите на Codina Architectural

Архитектурните метални мрежи от мед, алуминий или неръждаема стомана на Codina Architectural могат да бъдат монтирани в различни видове проекти. В линка, приложен по-долу откриваме част от проектите на Codina:

4.2 Codina Architectural catalogue


5. KME

Впечатляващите естествени повърхности от мед и медни сплави позволяват уникален дизайн. Различните системи за покриви и фасади предлагат широка гама от решения и интригуващи дизайнерски възможности – от форми със свободна външност, до изключително сложни облицовъчни системи, от прости конструкции от керемиди, до традиционна изработка.

6. TTM Rossi

Функционални, съвременни и с неповторим стил, интегриращи най-високото майсторство и дървообработваща традиция с използването на най-модерните продуктови технологии.

6.1 TTM ROSSI – Linea Metal Design

Металните мрежи MetalDesign на TTM Rossi съчетават стилна елегантност, усъвършенстване на материалите и хроматичен интензитет.

Големите композиционни и естетически възможности се осигуряват от разнообразието от използвани материали: неръждаема стомана, месинг, бронз, мед, алуминий, изтъкани самостоятелно или заедно.

7. Kriskadecor

Има толкова много решения, колкото въображението ни може да достигне, тъй като алуминиевата верига на Kriskadecor е напълно адаптивна, за да покрие всяко пространство и околна нужда. Няма значение дали е таван, фасада, разделители на пространството, завеси или дори мебели. Резултатите винаги са зашеметяващи.

Codina Architectural & Kriskadecor в Sofia Design District

Кадрите са заснети в District 4

Ако Ви е харесала темата, моля споделете