Хотел DOT Sofia

ДОТ София е бутикова градска резиденция в сърцето на стара София, той посреща с уникална фасада, изцяло създадена от кортен-стомана, със забележителна арт колекция и галерия за съвременно изкуство, с ресторант в мека индустриална атмосфера с „вплетена“ натурална тухлена зидария и спираща дъха панорамна гледка от покрива.

Ресторант КОМАТ

За неповторимата атмосфера са използвани са столове Betty TK2 и Elefy JH31 на бранда &Tradition. Основана в Копенхаген, &Tradition е международна марка, изградена върху датските традиции в занаятчийството и дизайна. Масите In Between SK16 на финланския дизайнер Sami Kallio отново са творение на &Tradition.

След комплиментите за авангардната фасада на хотела е важно да отдадем необходимото внимание на интериора и обзавеждането. В медийни публикации, интериора на хотела е охарактеризиран като „тих лукс“, „лаконична елегантност“ и „минимализъм“, всички те адекватно обрисуват дизайна на помещенията и избраната мебелировка.

Интериор

Диванът Lucera е създаден от опитния датски производител Flexlux комбинирайки италианска естетика, скандинавска иновация и датски дизайнерски ценности. Чудесен акцент в интериора е подовата лампа HDPrecise на бранда house doctor част от датската компания Society of Lifestyle.

Кресла Amber

Креслата Amber 01 са творение на белгийския бранд PR-Living Belgium. PR-Living е семейна мебелна марка от три поколения, която предлага вдъхновени от Белгия дизайнерски тапицерии и мебели.

Лампа Asteria

Висящата лампа Asteria на датския бранд UMAGE има стегнат и елегантен външен вид, роден от съчетанието на дизайн, технология и занаятчийска изработка. LED панелът е димируем с външен димер и има бял дифузьор, който осигурява меко осветление в околното пространство.

Обзавеждане за баня

Колекцията Like е създадена от италианската компания GSG Ceramic Design. Умивалникът и тоалетната от колекцията Like съчетават чистотата на меките линии и високата ергономичност.

Ваната Oval на италианската фабрика Flaminia e изработена от Pietraluce, тънък, силно устойчив материал, който не се променя с времето.

Смесителят за вграждане Fly е на италианската компания Neve.

Плочки и обков

Плочки от колекция Country на фабриката Equipe Cerámicas, която е водеща компания в сектора на малките подови и стенни плочки.

Обковът е от иновативния чешкия бранд M&T. Дръжката за врата Nova е от неръждаема стомана с качествена и модерна механика.

Дизайн: Вяра и Георги Кътов – I/O архитекти

Всички проекти