Фасадни решения – завръщането на тухлите

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на тухли


1. S.Anselmo

През стогодишната история на S.Anselmo, компанията подобри своите техники, за да предостави висококачествени решения, подходящи за всяко творческо вдъхновение.

Продуктите на компанията са високо ценени заради тяхната издръжливост, устойчивост и естетическа привлекателност.

Te често се използват в престижни проекти, като реставрацията на Понте Векио във Флоренция, Италия.


2. Nelissen

Nelissen Bricks – производител на облицовъчни тухли. Богатата история на тази компания започва преди 100 години, когато Nelissen се специализират като местен семеен бизнес на вътрешния пазар.

Днес, компанията се превърна в основен лидер на международния пазар. Nelissen Bricks предлагат облицовъчни тухли с най-високо качество вече 4 поколения.

Разполагат с широка гама тухли в различни интериорни стилове: класически, модерни или съвременни.

Галерия


3. PETERSEN TEGL

Petersen Tegl е датска семейна тухларна фабрика, която произвежда и продава тухли с акцент върху отличното майсторство.

Тяхната продукция е вдъхновена от старомодния начин на изработване на тухли и по този начин представя гама в живи цветове, бледи и тъмни нюанси.

По-голямата част от гамата на Petersen Tegl се състои от 100% ръчно изработени продукти, включително световноизвестната Kolumba™ Petersen Cover™.

Компанията е основана през 1791 г. и оттогава се управлява от едно и също семейство по пряка линия.

Днес, тухларната фабрика изнася своите продукти по целия свят, включително САЩ, Япония, Австралия, Индия и много европейски страни.

Галерия


4. Стъклени тухли Seves Glassblock

Seves Glassblock е водещ световен производител на стъклени тухли за интериорен дизайн и архитектурни приложения.

Успехът на компанията е резултат от ясна цел: да се трансформират стъклени блокове от прости строителни материали в архитектурни и артистични елементи, освобождавайки техния потенциал и предоставяйки на архитекти и интериорни дизайнери нов елемент, който да използват в създаването на висококачествено ниво, формални естетически творения.

Seves Glassblock е символ на висококачествен дизайн, съчетавайки традицията и функционалността в едно.

Колекция Basic Line

Гамата от продукти съдържа изискан стъклен дизайн и чистота на линиите, цветни серии от стъклени блокове с меки нюанси и живи цветове.

Нова интерпретация на традицията на стъклените блокове, в гладки, вълнообразни и повече стъклени дизайни.

Колекция Design Line

Креативност, стил, функционалност и иновации. Колекцията Design Line е разработена, благодарение на приноса и опита на съвременни архитекти и дизайнери, превръщайки стъкления блок в обект на дизайн и освобождавайки пълния му потенциал.

Колекция Technology Line

Големи размери стъклени блокове за хоризонтална структура, класически размери с възможности за висока производителност.

Благодарение на най-съвременните технологии, колекцията предоставя оригинални решения за иновативни концепции и модерни дизайнерски проекти.

Колекция MyMiniGlass

MyMiniGlass е колекция в седем разновидности за всяко пространство.

Да добавим индивидуалност, светлина и уединение към интериора вкъщи.

А ето 6 причини защо да изберем MyMiniGlass:

А ето 6 причини защо да изберем MyMiniGlass: 

  1. Лесни за инсталиране и лесни за обновяване с нов дизайн.
  2. Висок клас дизайнерски продукти.
  3. Екологични. Естествен строителен материал с малко отпадъци и 100% рециклируеми.
  4. Проектирани за цял живот. MyMiniGlass е единственият стъклен блок, проектиран с цветни ленти за напълно безпроблемен външен вид, на който можем да се наслаждаваме цял живот.
  5. Ниска поддръжка. MyMiniGlass е достъпна алтернатива на гранит, мрамор и естествен камък. Не е необходимо да се притесняваме от оцветяване или надраскване.
  6. Лесни за монтаж. Системата EasyGlass е идеалното решение за ентусиастите „направи си сам“. Бързо и забавно.

5. Стъклени тухли S.Anselmo

От вътрешните стени, до външните фасади, тухлите от венецианско стъкло са естествен акцент на всеки архитектурен пейзаж.

Естественото покритие на стъклените тухли на S.Anselmo се отличава с леко изпъстрена повърхност, присъща характеристика на производствения процес при отливане на стъкло.

Галерия


Статия: Hermès превзема Crystal Houses на MVRDV в Амстердам

Градска къща със стъклени фасади, проектирана от MVRDV, сега служи като магазин на луксозния моден бранд Hermès, с интериор в топли тонове от френската дизайнерска агенция RDAI.

Холандската архитектурна компания MVRDV завърши частично прозрачната фасада на градската къща през 2016 г., използвайки стотици специално проектирани стъклени тухли и прозрачно лепило.

Наречена Crystal Houses, сградата е сгушена сред голям брой магазини на популярната търговска улица в Амстердам – Pieter Cornelisz Hooftstraat.

С отворения горен етаж сега усещате още по-ясно прозрачността на фасадата“, каза основателят на компанията Winy Maas, пред Dezeen.

Преди стъклените тухли позволяваха визуална връзка между улицата и приземния етаж на магазина, така че можехте да видите хора, движещи се от другата страна на тухлената стена. Сега тази връзка включва и първия етаж, а фасадата е два пъти по-красива.„, добави Winy.


Статия No 2: MVRDV заменя традиционната фасада на магазин Chanel със стъклени тухли, които са „по-здрави от бетона“

MVRDV отново използва стъклена технология, за да замени тухлената фасада на бивша градска къща в Амстердам с прозрачна.

Описана от студиото в Ротердам като първата по рода си, иновативната фасада на Crystal Houses Amsterdam използва стъклени тухли и рамки на прозорци, за да пресъздаде традиционния архитектурен стил на града.

Crystal Houses правят място за забележителен магазин, зачитат структурата на околната среда и внасят поетична иновация в стъклената конструкция“, каза Winy Maas.

Това позволява на глобалните брандове да комбинират огромното желание за прозрачност с колоритен акцент и модерността с наследство. По този начин може да се прилага навсякъде в нашите исторически центрове.“, добави той.

6 до 10 експерти работеха всеки ден, в продължение на цяла година на място, което приличаше повече на лаборатория, отколкото на строителна площадка“, се казва в изявление на MVRDV.


6. Еко тухли от Ecopiedra

При създаването на колекциите от тухли, Ecopiedra използваха автентични фрагменти от стени и зидария, които са характерни за някои забележителни европейски региони.

В резултат на това, техните уникални модели не са само форми и цветове, но преди всичко са представяне на атмосферата и неограничени възможности за дизайн.

Всички ние търсим издръжливи материали за нашите домове, които стават все по-усъвършенствани с годините и се характеризират с универсален дизайн, на който можем да се наслаждаваме за по-дълго.

Именно затова, Ecopiedra са готови да отговорят на всички наши изисквания.

Галерия


7. Порцеланови тухли Ceramica Rondine – колекция Nolita

Благодарение на внимателно проучване и интериорни изисквания, Ceramica Rondine създаде Nolita – колекция от тухли с непредсказуем дизайн.

Колекцията се предлага в 12 цвята.

Nolita представлява истинска тухла във всички отношения. Истинската уникалност обаче е, че това е тухла от гранитогрес: лека и лесна за полагане.


Ако Ви е харесала темата, моля споделете