Мебелните аксесоари – изящество до най-малкия детайл 

Дизайнерски, икономични, класически или модерни.

На пазара има много видове мебелни аксесоари: дръжки за чекмеджета, шкафове, врати. Очевидно, те ни придружават във всички стаи на дома ни, така че техните функционални и естетически характеристики трябва да бъдат внимателно проучени.

Мебелните аксесоари наистина могат да направят разликата както за качеството на една мебел, така и за естетиката на мебелите.

В този брой на нашия информационен бюлетин, ще надникнем в няколко дизайнерски фабрики, произвеждащи мебелни аксесоари.


1. M&T – компоненти за перфектна функционалност

M&T има свой собствен отличителен подход с предимства, които характеризират марката: производственият дизайн се справя с линии, изработени от масивен месинг, високотехнологични съоръжения, но също така и с голяма част от ръчна изработка с непрекъснати иновации и прецизно решение на всички детайли на продукта.

Част от колекцията на M&T

1.1 Pull handle Yes!

“The yes!”дръжката набира все по-голяма популярност сред архитектите и собствениците на първокласни проекти. 

Награждаван е в професионални конкурси на различни континенти. 

И именно поради тази причина, M&T решават да подобрят и разширят гамата за най-универсална употреба.

1.2 Minimal 2.0 WC Integrated

Те символизират запомняща се органична форма.

Добавената стойност на WC интегрирания вариант, е впечатляващата интеграция на комфортната система за заключване и едновременно скритото аварийно отваряне.

1.3 Rocksor

,,Вдъхновен от стоманена дръжка, служеща като бетонна армировка.“ 

Чувствителността се преобразува в дизайн на манивела в различни форми и варианти на дизайн в много различни проекти.


2. FORMANI – обсебени от детайлите

FORMANI се разви значително през последните няколко десетилетия – от холандски семеен бизнес до международно призната дизайнерска марка, от дръжки на врати до цялостни дизайнерски концепции, от разработване на продукти до сътрудничество с дизайнери от световна класа. 

Това бе еволюция, водена от амбиция и смелост. Тяхното мото „Обсебен от детайлите“ олицетворява всичко, което правят, от продукт до процес, от стратегия до услуга. Защото точно тези детайли правят разликата между добро и перфектно. 

Във FORMANI доброто е враг на великото.

Част от колекцията на FORMANI

2.1 FORMANI ARC by Piet Boon

Следвайки изчистени линии и геометрични форми, тяхната хардуерна серия ARC от Piet Boon се дефинира със своята привлекателност. 

Красивият силует възниква чрез разделяне на цилиндричен обем точно наполовина, което придава на ARC неговата характерна плоска страна и характеризираща се с дъга.

2.2 FORMANI NOUR by Edward van Vilet

Серията NOUR от Edward van Vliet съчетава международна привлекателност и естетика с отлични ергономични характеристики.

Дизайнът на дръжката идеално пасва на формата на ръката ви, благодарение на опростените силуети.

В допълнение към отличния си ергономичен фактор, този специален дизайн е почерпил много естетически влияния от Далечния и Близкия изток.


3. Linea Cali – очарованието на италианския стил

Повече от 30 години след основаването си, Linea Calì продължава да произвежда в Италия, следвайки същата философия, като се отличава от конкуренцията и представлява символа на лукса “Made in Italy” в света.

Част от колекцията на Linea Calì

3.1 Grip Door Handles

Дръжките на прозорците Grip са оборудвани с иновативната система против проникване SmartBlock, която предпазва от кражба.

Елементът, който най-много го отличава, със сигурност е цилиндричната ръкохватка, гравирана с кръстосани ивици. 

Това специално диамантено назъбване, освен че е декоративно, прави захвата сигурен и осигурява деликатен и приятен масаж на ръцете.

3.2 Entry Door Handles

Изследването на функционалността е въплътено в тази дръжка, която съчетава практичността на копчето с красотата на традиционната дръжка.

Дръжката е малко по-къса на дължина от традиционната и се развива на височина, позволявайки на ръката да я хване здраво.

3.3 Tiffany Vetro Door Handles

Автентичните ръчно изработени вложки от стъкло характеризират тази колекция с безпогрешен стил на Луис Комфорт Тифани, съосновател на бижутерската компания Tiffany & Co.


4. TUPAI – пътят към изключителен дизайн

TUPAI, създадена през 1976 г., е компания, която оперира в металообработващия сектор, възприемайки като водещи линии надеждността в отношенията със своите партньори, строгостта в ангажиментите и спазването на правните и екологични норми.

Тя е референтна марка, която обединява архитекти, дизайнери, дистрибутори, монтажници и крайни потребители.


5. Viefe – поглед отвъд техните продукти

Зад Viefe® стои дълъг процес на създаване, който започва, когато дизайнерският екип проектира първоначалната си идея и завършва в момента, в който копчето, дръжката или куката за стена са монтирани в окончателната си среда.

Те работят така, че техните продукти да могат да подобрят крайния завършек на една мебел и нейното интериорно обкръжение,

в съответствие с актуалните тенденции и различните стилове на живот. Желаниет им е производителите, интериорните дизайнери, декораторите и клиентите да се насладят на естетиката на техните продукти и полезността, която носят.

Част от колекцията на Viefe

5.1 Aluminium handle APRA PLATE

Симетричната и права естетика на дръжката Apra ни напомня за влиянието на стила арт деко, който се появи значително през 20-те години на миналия век и който днес отново е на мода.

Този декоративен стил се основава на геометрия, елегантност и използване на индустриални материали и метални покрития за създаване на изключителни декоративни предмети.

5.2 Aluminium knob GRAF BIG knob

Копчето Graf Big увеличи размерите си, добавяйки нови опции към най-продаваното копче Graf. Произведен от алуминий, той има мрежест профил, който осигурява перфектен захват, когато се използва. 

Следвайки елегантността и изтънчеността, характерни за своя бестселър, копчето Graf Big внася собствена индивидуалност в чекмеджетата, вратите и скринове, на които е монтирано. 

5.3 Leather / Zamak knob OBLONG

Oblong се характеризира със своята класа и отличаване, благодарение на комфорта и топлината, които носят висококачествените му материали.

Произведено от замак и кожа, това елегантно копче има безкраен брой комбинации, което му позволява да бъде монтирано във всички различни видове пространства.

5.4 Leather + zamak handle FLEXA

Дръжката Flex, изработена от кожа, придава топъл, органичен щрих на всяка мебел, към която може да се монтира. Има различни размери, от които можете да избирате, в комбинация с коженото си покритие и метални копчета, което означава, че може да се монтира към декоративни мебели като цяло, особено в спални, гардеробни и като част от спомагателни мебели.

Изработена е от висококачествена испанска кожа с копчета от замак.


6. PENT. Home Luxury Living

Тяхната цел е да създават уникални артикули за взискателните клиенти, затова те използват специални материали.

Формата на техните аксесоари, е резултат от месеци дизайнерски процес. По време на този процес са изтествани много решения и материали с цел получаване на продукти, желани от взискателните клиенти.

Част от колекцията на PENT.

6.1 ARTISAN PULL BAR – Bronze and Walnut Wood

ARTISAN Pull Bars са ръчно изработени от най-добрите материали.
Изберете своя вариант и преобразете мебелите си сега.


Тяхната лента Pull е с линейно изрязване и е усъвършенствана на ръка.

6.2 ARTISAN T BAR – Bronze Steel

ARTISAN T-Bars са ръчно изработени от най-добрите материали.
Изберете своя вариант и преобразете мебелите си сега.


Тяхната лента Pull е с линейно изрязване и е усъвършенствана на ръка.


7. Furnipart – звездата на вашето бъдеще

„Furnipart“ означава дръжки от най-високо качество. Те проектират и произвеждат дръжки от 1977 г.. Работят с международно признати дизайнери във всички техни проекти, за да разработят новите си колекции, които красят чекмеджета, шкафове и мебели в повече от 60 страни.

Furnipart непрекъснато обновява и развива продуктите си. Всяка година правят множество колекции дръжки и са най-добрият източник за най-новите тенденции.

Част от колекцията на Furnipart

7.1 Join Handle

Зад тази дървена дръжка, се крият красотата и израза на традиционните дървени съединения. 

Това е дървена интерпретация на добре позната класическа дръжка с релси – кръглата форма я прави удобна и практична за хващане и придава на дръжката собственото ѝ ДНК.


Всички представени продукти може да откриете в нашия шоурум, с адрес: бул. „Симеоновско шосе“ 91, гр. София

Ако Ви е харесала темата, моля споделете