Терацо в интериора – антична технология, актуална и до днес

Терацо е материал, широко използван, но често неправилно третиран като продукт от по-ниска категория. 

За щастие, това се променя бързо и терацо става хит в интериорния дизайн и обзавеждането на дома.

А сега ви представяме  няколко производителя на терацо и техните вдъхновяващи истории.

1. Agglotech – изцяло естествени елементи

Тяхното активно сътрудничество с водещи фирми за архитектурно проектиране, свидетелства за нивата на умения, които са постигнали в производството на мраморно-циментови тераци. 

С повече от 4000 блока на склад (около 9000 m3), техният огромен инвентар гарантира скоростта и гъвкавостта, от които се нуждаете за вашите проекти.

2. MIPA – еволюцията на изкуството, стила, техниката и иновацията

MIPA (Manifattura Italiana Pavimenti Artistici) започна революция, като трансформира мраморните плочки в превъзходен материал, за да създаде уникален и съвременен архитектурен стил.

MIPA се фокусира върху научните изследвания и технологичните иновации за създаване на фино изработени продукти от мраморни песъчинки, естествен и екологично чист материал. 

Повърхностите MIPA комбинират устойчивост и уникалност, 

създавайки ненадминат архитектурен продукт със силна идентичност.

3. Плочки Терацо, Fabbrica Marmi e Graniti

VENICE VILLA има привлекателност, която надхвърля времето и модата, елегантна комбинация от цветове и размери, които следват най-модерните стилови тенденции.

През вековете венецианската плочка терацо си е спечелила репутацията на едно от най-оригиналните занаятчийски творения на италианската школа, носейки престиж на вили и дворци с необикновена красота в италианския регион Венето и по целия свят.

Venice и Rialto (различаващи се по отношение на размера на чиповете, които правят материала толкова уникален) – колекцията Venice Villa преработва тази благородна традиция от съвременен ъгъл. 

Предлагат се 13 привличащи вниманието избора на цвят в четири зашеметяващи размера и три атрактивни покрития, необработени, полирани и текстурирани.

Колекция, която гарантира еклектичен, многофункционален дизайн, насочващ актуалните тенденции в стила, в най-ексклузивните настройки, обхващащи домове и фирми.

4. Quintessenza Ceramiche – античната мистерия на чистата и фина същност

Колекцията Confetti преосмисля в съвременен смисъл терацото и очуканите венециански подове.

Предлагат се в 8 цвята, 5 със светъл фон и 3 с тъмен фон. Нюансите на вложките варират от топли нюанси на бежово и земно до неутрални нюанси на сиво, към които се добавят изискани нюанси на синьо, петролно и светло синьо, както и в разноцветен цвят, за колекция, която прави естетическото движение и цветната гама – идеално комбинирани с покрития Quintessenza.

5. Arcana Ceramica – модел Stracciatella

Arcana Ceramica представя своя бестселър – модел Stracciatella.

Един от най-продаваните продукти като съотнешение, цена и качество. Предлага се в два размера и два цветови нюанса. 

Свободата да играете с цветовете без ограничения. Колекцията Stracciatella разширява своите хоризонти с нови формати, тоналности и графики, за да създаде изразителен дизайн.

6. Умивалници Терацо, URBI ET ORBI studio 

Терацо мозайката се предлага и в комбинация от много цветове и агрегати. Въпреки че произхожда от стари времена, мозайката Терацо се класифицира от съвременните експерти по архитектура и дизайн като модерен материал за подови и стенни покрития.

С навлизането на технологиите, мозайката Терацо се разви, като се разшири до по-обширно разнообразие от цветове, които на практика не познават граници. Освен това, индустрията търси и произвежда защитни течности и почистващи агенти, които подсилват неговата издръжливост, така че красотата му да остане непокътната. 

Терацо мозайката не се разваля и не е необходимо да се поддържа през няколко години. Свойствата и красотата му наподобяват тези на мрамора и гранита, но на по-ниска цена. 

Също, може да се почиства лесно поради много гладката и полирана повърхност. Това също го прави идеален за помещения, където се изискват най-добри хигиенни условия.


Време за вдъхновение..

Фабрика Agglotech е пример за творческо въодушевление. 

Тя колаборира със световноизвестни брандове, един от които е Valentino.

Agglotech е единственият доставчик на терацо за всички магазини на Valentino и RED Valentino по целия свят. Венецианското терацо за този проект е произведено и персонализирано въз основа на указанията на Валентино и в сътрудничество със световноизвестния архитект Дейвид Чипърфийлд.

Партньорството на Agglotech с Valentino датира от 2010 г., когато модната къща изрази нужда от огромни количества мраморен цимент, който въплъщава цветовете, които вече бяха избрали за новата творческа концепция за новите си магазини Valentino и RED Valentino.


Всички представени продукти може да откриете в нашия шоурум, с адрес: бул.  „Симеоновско шосе“ 91, гр. София

Ако Ви е харесала темата, моля споделете