Преносими лампи – практичността в интериорния дизайн

Преносимите лампи са страхотни по толкова много причини. Те са достатъчно малки и леки, за да ги носим със себе си, където и да отидем, и могат да бъдат монтирани почти навсякъде. Те ни улесняват да разширим своето функционално жилищно пространство от най-често добре осветените зони на нашите дом0ве, като кухнята или банята, до най-отдалечените места.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на преносими лампи


1. Estiluz – модел Circ

Преносима външна настолна лампа, работеща с батерия.

Сенникът е изработен от полупрозрачен полиетилен с бежова цветова гама и метална халка. Подходящо за външна употреба (само външни покрития).

Живот на батерията – над 6 часа при максимална яркост. Време за зареждане – от 8 до 10 часа. Идеален за всекидневна, трапезария, кафене, ресторант, градина, тераса и хотел.

2. BROKIS –  модел Knot Battery

Knot, колекция от величествени висящи светлини, които съпоставят два драматично различни материала. Дизайнът съчетава груби, естествени влакна, с гладко, прозрачно стъкло, за да предизвика контраст, колкото поразителен, толкова и достоен.

3. Rotaliana – модел Chiardiluna

Преносима лампа за използване на закрито или на открито. Chiardiluna е изработена от издухано боросиликатно стъкло и има подвижна стоманена и пластмасова дръжка. 

4. MENU –  модел Hashira Table Lamp

Колекцията Hashira, проектирана за MENU от Norm Architects, напомня на японските хартиени фенери. Преносимата итерация на дизайна за подобряване на настроението осигурява околно осветление в движение, внасяйки топъл блясък и фина тактилност в пространствата на закрито и навън.

5. MENU – модел Torso Table Lamp

Преносимата настолна лампа Torso от Krøyer-Sætter-Lassen е миниатюрна версия на техния популярен едноименен дизайн в пълен размер. Този миниатюрен дизайн внася усещане за интимност на плотовете на масата, замествайки нуждата от свещи, благодарение на меката си околна светлина. 

6. &Tradition – модел Flowerpot VP9

Ярко оцветена лампа със заоблена висулка, която виси от полукуполния горен абажур, въплъщава експерименталното отношение на Verner Panton. Малко по-малък по размер от версията на настолната лампа и умишлено лек, преносимият VP9 се доставя оборудван с USB кабел за зареждане. Предлага се в широка гама от съвременни цветове и ще донесе уютна атмосфера на закрито и на открито. 

7. Marset

Marset са убедени, че творят нещо много повече от лампи. Те се грижат за светлината и различните ѝ нюанси и ефекти, за да подобрят качеството на живот на хората.

8. Santa & Cole – модел Cestita Batería

Безжична, преносима версия, Cestita Batería е фенер, който създава атмосфера на удоволствие навсякъде. Перфектен баланс между технология и майсторство, лампата предлага два интензитета на осветление.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете