Винотека – колекция от вина, събрани на едно място

Виното играе важна роля в много култури, като е не само напитка, но и инструмент за социални отношения и естетическо преживяване. 

Добре организираната колекция от вина, ще ни помогне да избегнем отварянето на бутилките твърде рано или твърде късно. И нека не забравяме, че ще можем по-лесно да избираме вина за специални поводи.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на винотеки


1. Irinox – стилът е въпрос на детайли

Vinoteca е шкаф за вино с една или две температури, свободностоящ или вграден винен шкаф от Irinox за поддържане на всеки вид вино при идеалната температура. Електронният дисплей постоянно показва действителната температура, така че тя да може да се контролира фино. Вратата от закалено стъкло е обработена с ултравиолетови лъчи, за да предпази бутилките от светлина.

Стандартната конфигурация е с капацитет от 36 бутилки, подредени на 5 рафта. Предоставената решетка може да се използва за създаване на персонализирана настройка според нуждите и може да съдържа до 44 легнали бутилки.

2. Expo Home

Дизайнът и технологията се обединяват, за да създадат първата хладилна рамка в света. Уред, иновативен като концепция и с изискан дизайн, който ще направи всяка обстановка специална.

Истинско съвършенство за нашите домове. 

3. Elite To Be – модел Libreria Del Vino

Максимално изразяване на модулност без ограничения, тази библиотека ни позволява да оборудваме стени с различни размери, от зоните за окачване на кухни до стените на големи винени барове или ресторанти.

Идеален за тавани или мансарди, места за разговори с приятели или стаи за дегустация на вино, той запълва неизползваните пространства, обзавеждайки ги с изискана простота.

4. Opinion Ciatti – модел  Ptolomeo Vino

„Голямо е щастието на този, който притежава добра бутилка вино, добра книга и добър приятел.“ – Молиер

Ptolomeo Vino е версията на държача за бутилка на Original Ptolomeo, известните свободно стоящи рафтове за книги, проектирани от Бруно Райналди, носител на Compasso d’Oro 2004 и скоро се превърна в икона на съвременния дизайн.

5. Riva 1920 – модел Cambusa Wine Jumbo

Мултифункционален рафт от плоскост и масивно дърво, с двойни врати, отварящи се на 180°. Проектиран като шкаф за вино, вътре разполага с решетки и контейнери за бутилки и чаши, с възможност за поставяне на малки електроуреди (версия Jumbo).

JUMBO ВЕРСИЯ (с възможност за поставяне на малки електроуреди като хладилник, микровълнова печка, винарна): максимален размер за вградени уреди Ш.56 Д.55 В.45 см, но пространството може да се персонализира.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете