3daysofdesign – най-големият дизайн фестивал на Копенхаген | ПРОДЪЛЖЕНИЕТО..

Тази седмица продължаваме с 3daysofdesign – най-големия дизайн фестивал на Копенхаген.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с класическите похвати на скандинавския дизайн, изложбите, които бяха проведени на фестивала, част от галериите, един аукцион и прекрасни кадри от престоя ни там

Класическия скандинавски дизайн се характеризира с вечната красота, комфорт, майсторство и устойчивост. Емблематичен дизайн, съчетавайки простота, естетика и функционалност, оживени чрез умела работа с най-висококачествени материали.

За първи път става известен през 50-те години на миналия век, приблизително по същото време, когато модерният стил се налага в Америка и Европа. Част от това, което го прави толкова естетически привлекателен, е липсата на претрупаност.


FRAMING

FRAMING е съвместна изложба, а The Odd Fellow Palazzo за поредна година осигури декор на събитието – и на трите етажа.

Впечатляващата структура на сградата от средата на 1700 г. предложи пространство на закрито и на открито за 36 изложбени национални и международни бранда. 

Курирането за FRAMING се основава на създаването на различни рамки на дизайнерско изживяване, възхваляващи майсторството, стила на живот и атмосферата чрез светлина, изкуство и пространство. 

FRAMING е и място за срещи за нови творчески сътрудничества между брандове и художници в различни индустрии, вариращи от дизайн, интериор и стил на живот. Тази година се провежда четвъртото издание на FRAMING.


Аукцион от Bruun Rasmussen auctioneers

Една от интересните локации, които посетихме по време на 3daysofdesign, бе аукциона от Bruun Rasmussen actioners

Изкуството и достоверността са в основата на всичко, което Bruun Rasmussen правят. Работата в аукционната къща поставя големи изисквания към познанията им за изкуството и тенденциите на пазара.

Bruun Rasmussen са горди да продават изкуство и дизайн във всяка категория и ценови диапазон на и за хора по целия свят, които са водени от същата страст като тях.


Sibast Furniture – мебели и галерия в едно

Sibast Furniture е датска семейна компания с горда история в производството на дървени мебели, датираща от 1908 г. 

От 2013 г. четвърто поколение управлява Sibast Furniture със същото внимание към детайла, изработката и качеството, както предишните поколения, като същевременно добавя нови перспективи и създаване на невиждани дизайнерски истории. 

Семейната компания съчетава респектиращи преиздания и усъвършенствания на емблематични датски модерни мебели от 50-те години на миналия век със съвременен дизайн с вечен външен вид в колекция, която предава датското дизайнерско наследство на бъдещите поколения. Известни датски дизайнери като Arne Vodder, Piet Hein, Kasper Eistrup, Naja Utzon Popov работят съвместно със Sibast Furniture.

Lange Production

Силно наследство от класически и емблематични съвършенства от 60-те години на миналия век, комбинирани със съвременни, иновативни и модерни дизайни.

Lange Production е датска фабрика, която се фокусира върху класически и модерни колекции, вдъхновени от майсторство, детайли и функционалност.

Желанието ни е да ви представим и акцентираме конкретно върху това съвършенство от 1963 г. проектирано от Grete Jalk, което бе част от изложбата на Lange Production.

Запазването на формата, функцията и покритието в световноизвестните мебели на Grete Jalk от 1963 г., е от решаващо значение за Lange Production.

Поради сложността на дизайна на стола са произведени само около 300 копия на оригинала. Днес съществуват само няколко.

Eikund

Eikund приемат тяхното дизайнерско наследство сериозно и се стремят винаги да разказват уникалната история на всеки продукт, който произвеждат. История, адаптирана към и почитаща времето, в което живеем.

Амбиция за Eikund е да произвеждат класика с възможно най-високо ниво на качество, като същевременно вземат предвид екологичните съображения от началото до края, поради което използват най-добрите материали във всичко, което правят.

Изложбата на Eikund се проведе в галерията на Martin Asbæk в Bredgade, придавайки глобален поглед върху датския и норвежкия дизайн от този вид.

Ах, Fritz Hansen

На тазгодишния 3daysofdesign, Fritz Hansen представи уникално пътешествие през поредица от артистични инсталации на емблематични произведения.

Инсталациите разкриват основните елементи на дизайна чрез форми, материали, цветове и светлина и ни отвеждат на пътешествие през съвременни съвършенства, каквито не сме виждали досега.


Изложбата се провежда във вътрешните и външните зони на Шарлотенбург в центъра на Копенхаген. Дом на Кралската датска академия за изящни изкуства, изложбата е поставена в самите стаи, където най-влиятелните имена в датския дизайн са получили своето формиращо образование.

Arne Jacobsen е един от многото дизайнери, които работят съвместно с Fritz Hansen

Louis Poulsen

Основан през 1874 г., Louis Poulsen е датски производител на осветление, роден от скандинавската традиция в дизайна, където формата следва функцията. 

Функцията и дизайнът на техните продукти са пригодени да отразяват и поддържат ритъма на естествената светлина. Всеки детайл в дизайна има предназначение. Всеки дизайн започва и завършва със светлина.

Louis Poulsen винаги се е стремял не само да проектира лампи, но и да оформя светлина и да създава атмосфера, която кара хората да се чувстват добре, както на закрито, така и на открито. Формата на светлината създава пространство и техните продукти трябва да живеят хармонично в пространството, което определят – индиректно, меко и привлекателно.

А ето в тази приказна постройка бе представена лимитираната колекция на Louis Poulsen с уникални произведения на изкуството, които ви представяме тук и ви пожелаваме приятно визуално удовлетворение:

&Tradition

Визията на &Tradition е да създаде по-съзнателен, удобен и красив свят. Със страстен подход към майсторски дизайн, те запазват икони от миналото, докато създават класиката на утрешния ден, предоставяйки ни колекция, наситена с трайни качества, които работят за свързване на хората и пространствата. 

&Tradition се гордее със своите дизайнери, с които заедно творят изкуство, а ето някои от тях: Verner Panton, Sofie Refer, Viggo Boesen, Signe Hytte, Samuel Wilkinson, Jørn Utzon, Benjamin Hubert и още много други вдъхновители.

Carl Hansen & Son – всяка мебел идва с история

Вечната красота, комфорт, майсторство и устойчивост са толкова дълбоко вкоренени във всички мебели на Carl Hansen & Søn, че са необходими само зрение и докосване, за да ги усетим и да се влюбим в тях.

Carl Hansen & Søn вярват, че емблематичният дизайн съчетава простота, естетика и функционалност, оживени чрез умела работа с най-висококачествени материали.

През годините фабриката поддържа силен фокус върху запазването на класиката на датския дизайн.

Галерия

Ако Ви е харесала темата, моля споделете