3daysofdesign – най-големият дизайн фестивал на Копенхаген

Тази седмица е една идея по-различна. 

3daysofdesign – най-големия дизайн фестивал на Копенхаген – вдъхновението, за което ще си поговорим в днешната тема. 

Времето, в което модерната перспектива за скандинавски дизайн среща елегантността на класическите линии, посяли корените и традиции в дизайна.

Този юни над 290 изложени брандове, фабрики и интериорни студиа посрещнаха гости в своите пространства, за да открият нови и обичани колекции от мебели, осветление, аксесоари и материали.

Фестивалът се провежда за 10-та поредна година в шоурумите, кварталите, магазините, улиците, работилниците и задните дворове на Копенхаген, като се разпространява в нови райони на града, включително два нови центъра в Refshaleøen и Carlsberg Byen.

Докато фестивалът е задължителна дизайнерска дестинация за професионалисти, той е отворен и за широката публика. Програмата е внимателно подготвена, но всеобхватна: изложбите са отворени всеки ден от 10:00 до 18:00 часа и са безплатни за всеки. В знак на гостоприемство и благодарност, всички представители поднасят на своите гости напитки и храна, за да се почувстват като у дома си.

Лесно е да се придвижваме из града, за да посетим многото изложби и събития. Като например да разгледаме, вървейки пеша, с колело или лодка.

..и нека не забравяме да разгледаме и архитектурата по пътя. 


В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с модерните похвати на скандинавския дизайн.

Също, ще си поговорим за устойчивостта, комбинирана с екологията, иновативното представяне на брандовете, креативния им подход и любовта към детайла.

Модерният скандинавски дизайн се характеризира с трайна естетика, функционалност, майсторство и прецизност. Чрез разширяване на това наследство с насочени към бъдещето материали, техники и смело творческо мислене, амбицията на скандинавския дизайн е да предостави нови перспективи. 


Устойчивостта е от значение

Рециклиране и повторно преизползване на материали, които имат възможността да бъдат произведени с цел запазване на околната среда. 

Резултатът е трайна естетика, която се противопоставя на всяка тенденция. Дизайни, които издържат дълго във времето и които бихме искали да запазим и предадем на следващото поколение.


С любов към всеки детайл

| Важността на детайлите:

Изкуството да обръщаме внимание на по-малките детайли, които ни обграждат. В интериорния дизайн забелязваме, че има различни аспекти или елементи, които се специализират като детайли.

По-малките детайли имат способността да се съчетават другите елементи, за да създадат прекрасен интериор в нашето пространство, който да направи ежедневието ни по-щастливо и цветно.


Креативен подход или така наречените презентационни муудбордове

Презентационните муудбордове са от толкова съществено значение. Те ни предоставят възможността да отключим нашите дизайнерски концепции и представи. Позволяват ни да се разиграем с различни идеи и възприятия.


Ах, архитектура..

Време е да споделим и малко кадри от архитектурата на Копенхаген, които успяхме да заснемем през престоя си там.

Архитектурата се отличава от другите форми на изкуството по чувството си за функция, локализираното качество, техниката и приемствеността си с декоративните изкуства. 

Тя е съвкупност от изящество, значимост, перспектива, структура, пропорционалност, естетика. Цяла отделна Вселена, както и наука. 


Вечерна идилия

Невъзможно е да запазим в тайна вечерната идилия по време на тридневното изложение. Истината е, че всеки бранд организира парти, на което присъстват специално поканени гости. 

Запознаства с прекрасни хора от различни националности, вино, с галеща небцето мекота, вкусно поднесена храна, разговори, дизайн вдъхновения, музика, приглушена светлина.. 

Щастливи сме да споделим, че бяхме специални гости и имахме възможността да се насладим изцяло на партито, което ferm LIVING сътвориха.


А ето и някои от брандовете, за които решихме да разкажем

На вашето внимание – Muuto

„Предметите влияят на нашето впечатление за пространството и на това как се чувстваме, когато сме в присъствието им.“

Всъщност, името ни Muuto идва от muutos, което в превод означава нова перспектива на фински. 

Muuto работят с водещи съвременни дизайнери, които са силни интерпретатори на тяхната философия и съчетават своите таланти със страстния творчески екип на Muuto

Gubi

GUBI е дизайнерски бранд, където вечните съвременни икони и творческите таланти се срещат – символ на блясък в една дръзка, окончателна и непрекъснато развиваща се колекция.

Тяхното изложение бе разположено в новата част на града, при пристанището в стар корабен хангар. Интересен детайл е, че на тази локация преди много години е било пристанище за лодки. Колко прекрасно е когато съчетанието между съвременна и вечна архитектура се слеят в едно и взаимодействат заедно.

Bolia

Добре дошли в малкото кътче от света, което ни предлага красив скандинавски дизайн с устойчиво и креативно начало. 

Всички мебели и аксесоари са проектирани от талантливи дизайнери от цял свят, като всеки интерпретира скандинавския дизайн в нови и вдъхновяващи силуети.

ferm LIVING

| „Животът е пълен с контрасти. Докато се ориентираме в очаквания и мечти в търсене на смисъл и комфорт, копнеем за балансиран живот с място да бъдем себе си. Място, където да осъзнаем истинската стойност на нещата и да се почувстваме като у дома си.“

Въз основа на страстта към автентичния дизайн и с отговорността в основата на всеки избор, който ferm LIVING вдъхват, те създават честни продукти и спокойна среда, които ни вдъхновяват да балансираме контрастите в живота.

Normann Copenhagen

От основаването на Normann Copenhagen през 1999 г. тяхната амбиция е да предизвикат конвенционалното мислене и да направят обикновеното необикновено чрез страхотен дизайн. 

Чрез комбиниране на майсторството, функционалността и издръжливостта, характеризиращи се с тяхното датско дизайнерско наследство с модерни силуети и издръжливи материали, Normann Copenhagen се стремят да творят оригинални продукти в съвременен дизайн, които издържат дълго във времето.


Галерия

Следва продължение..

Ако Ви е харесала темата, моля споделете