Модулните дивани

Подобно на игра на тетрис, модулните дивани предлагат безброй комбинации. Имаме възможността едновременно да сме обърнати към TV зоната и трапезарията, да получим легло за отмора или зона за игра, зона за чаша вино в ръка или просто да почетем хубава книга, както и безброй други възможности. Безспорно модулните дивани ни дават нужната форма според нашето настроение или нужда.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ви предлагаме нашите селектирани предложения модулни дивани


1. LivingDivani – модел Extrasoft

Дизайн от Пиеро Лимони, 2008 г. 

Модулен диван с небрежен вид и мек, по-податлив комфорт. Уютно усещане при сядане на седалките, които могат да се поставят една до друга в геометрична конфигурация, но с неправилни контури.

Разнообразие от различни модулни елементи се предлагат както за вътрешна, така и за външна употреба. И при двата варианта различните елементи се съединяват с куки.

2. Lema Mobili – модел CLOUD

Модулният диван Cloud е замислен като колекция от свободни елементи, които могат да се комбинират, за да отговарят на индивидуалните вкусове, което води до оригинални решения, подходящи както за домашни всекидневни, така и за големи пространства. 

Има безкрайни възможности за композиция, всички с игриви линии, осигурени от 18 секции и три вида подлакътници с различни размери, форми и височини. Централната част може да бъде избрана като крайна част и обратното или да се отдели, за да служи като пуф.

Междувременно облегалката предоставя възможността да се използва като странична секция или разделител между две седалки, а самият подлакътник може да се използва като малка седалка или странична маса. Има и различни цветови материални и текстурни комбинации.

3. Saba – модел Pixel

Диванът Pixel се характеризира със серия от елементи, които могат да се комбинират свободно с помощта на ексклузивен конектор, произведен от Saba Italia.

Подлакътниците и облегалките могат да се отделят от основата, за да се създадат безкрайни нови визии. Подплатените с пера възглавници на седалките могат да бъдат тапицирани с мозайка, подчертаваща неограничените възможности за персонализиране при избора на диван от Saba.

4. Bonaldo – модел Peanut B

Peanut B е елемент за обзавеждане, способен да придаде нотка на мекота и удоволствие на всекидневната. Страхотна изразителна стойност за мебел, предназначена да стимулира нашата най-креативна и фантастична страна. 

Обгръщаща мекота, която осигурява интензивни моменти на спокойствие ден след ден. Благодарение на многото елементи, от които имаме възможността да избираме, Peanut B е изключително гъвкав диван, който се адаптира към всеки стил или изискване за пространство.

5. BODEMA – модел Shanghai

Нисък модулен диван по поръчка, без подлакътници и без гръб, с подови седални възглавници без крака и опционални подвижни утежнени възглавници за облегалка. Предлага се като 2, 3, 4, 5+ места, ъглови, панорамни или персонализирани оформления.

С този модулен диван креативността е звездата, която ще ни позволи да си поиграем с пространството и функцията. Това ще ни направи свободни да създадем свое собствено дизайнерско решение, съобразено с нашите много специфични нужди.

Shanghai е перфектен като диван в средата на стаята. С тази конфигурация това съвършенство се трансформира в многофункционална зона за сядане, където можем да се отпуснем, да подремнем, да се гушкаме със семейството си, да гледаме любимия си сериал, да организираме коктейл. Многофункционален също така, защото Shanghai не само предлага модулни седалки, но също интегрира странични маси за кафе и подлакътници с вградени библиотеки.

6. Flexteam – модел Reef sofa

Reef е модулна система, която получава името си от коралов риф, който е вдъхновил безкрайното разнообразие от форми, които може да осигури. Всеки елемент има функция – седалка, облегалка или подлакътник, която може да бъде конфигурирана и преконфигурирана според нуждите.

Всички негови елементи, тапицирани от всяка страна, могат да се движат свободно, тъй като не са фиксирани един към друг, но въпреки това остават на място, благодарение на неплъзгащите се крачета. Reef е най-добрият акцент в средата на стаята, особено в двустранни аранжировки, които в крайна сметка изразяват неговия стил.

7. Mussi – модел Isola

Остров на спокойствието, където можем да кацнем след работен ден, мек и приветлив. Сигурно убежище, където най-накрая имаме възможността да бъдем себе си. На вашето внимание – Isola.

Възможността за преместване или пълно премахване на облегалката ни позволява да си играем с ширината на седалката, която се превръща в кът за разговори, кресло или дори легло.

Isola, проектиран да бъде поставен в центъра на стаята в среда на открито пространство, за да се изживее от двете страни на 360°, е резултат от непрекъснатото изследване и експериментиране на майсторите и занаятчиите на Mussi. Невероятно модерен и многофункционален, той съдържа способности, предавани от поколения.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете