Настолни лампи за външни пространства

С външните настолни осветителни тела ние акцентираме вниманието върху важните детайли. Всички те създават стилни светлинни акценти за нашите пространства, предлагайки се в голямо разнообразие от форми, размери и материали, както и допринасят за нашето уединение и комфорт.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на настолни лампи за външни пространства


1. De Padova – модел Firefly Outdoor

Проектиран от Alexander ÅhnebrinkFirefly има номадски дух със своите прости, заоблени линии, които изглеждат ретро. Той разполага с външен дифузьор от формовано стъкло, поставено между тъкани ленти от Eva – материал, който съчетава здравина и гъвкавост.

2. Zafferano

Zafferano е фабрика, основана през 2001 г. от венецианския дизайнер Federico de Majo, с цел декориране на пространства, придавайки максимален израз на функционалността и естетиката на италианския дизайн.

3. Magis – модел Bouquet

Настолната лампа Bouquet обединява техника и изкуство във вечна форма, придавайки топла и мека светлина. Концепцията на модела произтича от наблюдението на декоративни елементи на ресторантските маси: често поставени на тях са вази за цветя през деня и лампи през вечерта. 

Bouquet lamp има възможността да се приспособи както към деня, така и през вечерта. Тя е безкабелна лампа-ваза, която разполага с функцията да побере флорална композиция, като същевременно създава аура от светлина около себе си.

Този иновативен аксесоар се предлага в шест едноцветни версии, но има възможност за отделяне и смяна на горната част, което позволява богат избор от цветови комбинации. Светлината, излъчвана от Bouquet е топла и димируема до три различни интензитета чрез малък бутон в основата.

4. FLOS – модел Last Order

Външната версия на преносимата и презареждаема настолна лампа Last Order, разпръсква светлина през елегантна основа от масивно прозрачно стъкло, чиято форма напомня архитектурата на колоните от Древна Гърция.

Горният капак се предлага в комбинация от различни метални и цветни покрития: покритие от неръждаема стомана, месинг, сатенирана мед или зелен опал.

5. Nordlux – модел Ara To-GO

Ara – малката, преносима подова или настолна лампа, е идеална за осветяване на топлите летни нощи на нашия балкон. Лампата има красив дизайн с форма на конус.

Лесен и компактен за носене със себе си и поставяне там, където имаме нужда. Да създадем перфектното осветление с вградената 3-степенна функция за димер Moodmaker™ и до 80 часа живот на батерията.

6. LedsC4 – модел Orbit

Перфектната комбинация между техничност и красота. Детайлен и прецизно проектиран, Orbit е диференциален елемент, който трансформира живота около себе си, осветявайки растителността и обектите с топло и елегантно осветление. 

7. Davide Groppi – модел TeTaTeT Flûte

„Това е най-красивата светлина в света. Светлината, която прави всичко по-истинско и по-дълбоко. Светлината, която ни кара да се чувстваме вълшебно около масата.“

Това е еволюция на лампа TeTaTeT от Davide Groppi. Главата на лампата е лека и изглежда сякаш се носи във въздуха с магически светлинен ефект върху масата. Прозрачната колона от метакрилат напомня за материалите, използвани в класическото „mise en place“, тъй като TeTaTeT Flûte придава естествена красота и спонтанност на всяка маса.

8. Arkoslight – модел Yoru

Идеалната преносима лампа на Arkoslight предлага три интензитета за осветяване. Практична и издръжлива лампа , благодарение на твърдото си тяло, изработено от алуминий. Неговият вечен и функционален дизайн прави Yoru перфектния спътник във всяка среда.

9. Audo Copenhagen

Всеки дизайн на Audo е направен да служи на функция с дълбока форма и усещане, позволявайки на всеки от нас да създаде усещане за общност, където и да се намираме по света. 

Audo Copenhagen отразява както вековна датска дизайнерска традиция, така и модерен, глобален поглед, който непрекъснато се разширява и развива.

10. Estiluz – модел Circ

Преносима външна настолна лампа, работеща с батерия.

Сенникът е изработен от полупрозрачен полиетилен с бежова цветова гама и метална халка. Подходящо за външна употреба (само външни покрития).

Живот на батерията – над 6 часа при максимална яркост. Време за зареждане – от 8 до 10 часа. Идеален за всекидневна, трапезария, кафене, ресторант, градина, тераса и хотел.

11. Rotaliana – модел Chiardiluna

Преносима лампа за използване на закрито или на открито. Chiardiluna е изработена от издухано боросиликатно стъкло и има подвижна стоманена и пластмасова дръжка.

12. Muuto – модел Ease

Вдъхновена от формите на традиционните настолни лампи, преносимата лампа Ease трансформира тази типология в размер за пренасяне, подходяща за носене навсякъде.

Ease предлага висококачествена димируема светлина без отблясъци с 3 нива, постигаща баланс между атмосферна и функционална светлина. Дизайнът е с подчертана лекота, като горната и долната част се докосват нежно.

13. Marset – модел Sips

Гениална, минималистична и решителна, това е новата преносима лампа Sips. Скромен, вечен дизайн с много ясна цел: да се създаде отличително, интимно осветено пространство, дори и на открито.

С малък непрозрачен абажур, Sips осветява масата директно, но без да заслепява или превъзмогва пространството. По-широката му основа осигурява стабилност и включва сензорен превключвател с три интензитета на светлината. Предлага се в два нюанса, които се вписват лесно в кулинарни и развлекателни пространства: топло бяло със сребриста основа и тъмно кафяво със златно покритие на основата.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете