Акустични решения

Акустичните решения ни помагат за абсорбиране или разсейване на звука, за да се подобри акустичното качество на пространството.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на акустични решения за нашите домове


1. ITLAS – модел Top Comfort

Акустичната придобивка е основна точка при проектирането на всяка среда и зависи главно от оформлението, от вида на използваните материали и от тяхното положение по отношение на източника на звук, на неговото разпространение и на цялото ниво на фоновия шум.

2. Inkiostro Bianco

Дървени покрития с високо устойчив материал. Inkiostro Bianco може да даде напълно нов облик на всяко пространство. Всеки проект е уникален експеримент, извършен с професионализъм и изключително внимание към детайлите.

3. Tecnografica Italian Wallcoverings

Декоративните стенни панели от Tecnografica Italian Wallcoverings, представляват иновативна реалност в света на стенописите.

Използваната система е съставена от широкоформатни панели (до 150х300 см) с много намалена дебелина, за да се получи висококачествена тънка стенна ламперия. 

4. FilzBee

Създаване на функционални и красиви продукти, които помагат за намаляване на нежелания шум и подобряват акустичните свойства на всяко пространство.

5. Nordgröna – модел Saga

Може да внесете тази древна красота във вашия модерен интериор, използвайки един от най-екологичните материали. Коркът е идеален за закрепване на предмети и помага за подобряване на акустиката на помещението. 

Материалът е лек, огнеупорен и не изисква поддръжка. Saga се предлага в седем форми, позволяващи широка гама от завладяващи визии.

6. WoodUpp – модел Akupanel

Създайте модерно пространство и получете здравословна звукова среда. Акупанелите ще абсорбират звуковите вълни, което означава, че ще получите здравословна звукова среда без реверберация. 

Това ще намали нивото на стрес и ще ви позволи да се чувствате комфортно и спокойно.


Акустични решения – осветителни тела

1. LABRA – колекция HALOO

Осветителните тела за повърхностен монтаж на HALOO, осигуряват най-добра акустична ефективност, благодарение на привличането на повърхността на осветителното тяло към тавана. 

Това влияе върху отличното усвояване на звуците и ви позволява да постигнете интересен визуален ефект.

2. Delta Light – Soliscape

Soliscape е разработен от UNSx, вътрешния мултидисциплинарен екип на UNStudio

UNSx използва итеративен процес на мислене на дизайна, който редува различни и конвергентни стъпки на проектиране. Основните цели са да се хуманизират пространствата и да се направят по-приспособими.

3. Luceplan

Качествено осветление, съчетано с акустичен комфорт и красотата на тъканите. Осветителна система, която отговаря на декорни решения с високи нива на звукопоглъщане във всяко пространство.

4. Green Furniture Concept – колекция Leaf Lamp Lighting

Системата Leaf Lamp осигурява околно осветление и акустични решения за широк спектър от обществени интериори. 

Всяка лампа подобрява обстановката с дифузна светлина, меки текстури и естествени материали. 

5. Sancal – модел Tartana

Съвременната Tartana на Sancal е акустичен купол, напълно нов продукт, предназначен да ни защити и да ни осигури уединението, за което копнеем в открити пространства.

Използваните топли материали спомагат за създаването на уютна атмосфера: структурата е пепел, а тъканта е ламиниран двуцветен филц. 

6. Caimi – модел Botanica ceiling

Приглушена и спокойна атмосфера. Системата Botanica от звукопоглъщащи елементи, е съставена от панел с форма на лист, държан от хромирана метална опора, която може да бъде фиксирана под различни ъгли и предложена в комбинация с различни носещи конструкции. 

Ако Ви е харесала темата, моля споделете