Часовниците и тяхното място в дизайна

Часовниците са незаменими аксесоари за обзавеждане, малки и големи украшения, които допълват обзавеждането и стила на един дом. Те са не само част от интериора, но и функционалност в нашите домове.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на стенни часовници


1. Nomon Wall Clocks

Nomon е водеща компания за вътрешни часовници. Те създават авангардни произведения, съвременни и визуално зашеметяващи, чрез занаятчийски процеси.

2. QLOCKTWO CLASSIC

| НОВО УСЕЩАНЕ ЗА ВРЕМЕ.

QLOCKTWO CLASSIC с размери 45 x 45 см, се монтира на стената като картина или може да се постави в свободно стояща позиция с основата от акрилно стъкло. Прикрепен е с магнити и лесно се сменя.
Предлага се на повече от 20 езика.

3. MATERIUM

MATERIUM, роден от идеята за преосмисляне със стил и елегантност на предметите и аксесоарите за обзавеждане на целия дом, чрез валоризацията и изразителността на използваните материали.

Всеки елемент се основава на използването на естествени качествени материали, обработени чрез производствен процес, който използва съвременни технологии и разчита на сътрудничеството на експерти и висококвалифицирани занаятчии.

4. CATTELAN ITALIA – модел Times

Очарователно огледало в комбинация с функционален модерен стенен часовник. Огледалният часовник Times е декоративен дизайнерски аксесоар, който също се фокусира върху функционалността, тъй като часът може да се настрои за три различни часови зони. Левият циферблат показва часа в Ню Йорк, Лондон или Рим, докато десният показва часа в Москва, Токио или Сидни. Градовете са гравирани върху въртящото се огледало под часовника и имаме свободата да решим коя двойка градове да зададем.

5. Gejst – модел Momentt wall clock

Стенният часовник Momentt е вдъхновен от идеята за преодоляване на времевите ограничения. Състои се от фуниевиден матов стоманен корпус с дифузно предно акрилно стъкло. С Momentt времето сякаш се размива с пространството и стрелките магически изчезват в дълбините на центъра на часовника. Следователно, той е не просто технически дисплей на времето, а по-скоро поетичен обект, който ни кара да мислим за времето и въпреки това визуализира времето по фин начин.

6. Magis – модел Cu-Clock

Японският дизайнер Наото Фукасава предлага съвременен обрат на традицията със своя Cu-Clock за Magis. Умело премахвайки орнаментите, дървените зъбни колела, висулките и верижките, които определят външния вид на традиционния часовник с кукувица от Шварцвалд, Фукасова се стреми към чисти линии, стандартен шприцован ABS и захранване на батерията.

7. Riflessi

Предложенията на стенни часовници Riflessi създават своя минимализъм, съчетан с търсене на детайл, както по отношение на използваните материали, така и на креативната идея, тяхната здравина и съществена характеристика.

8. Vesoi – модел Tic-tac wall clock

| Организирайте времето си (тик-так, тик-так, тик-так…)

Тик-так стенен часовник с фина бяла керамика, гланц или мат, захранван от батерия. Размер – 25 см, дебелина – 5,5 см


Време за вдъхновение..

Döttling Gyrowinder

Уникален пример за инженерното изкуство от базирания в Майхинген производител на сейфове Döttling: изключително прецизният инструмент прави възможно за първи път да обърнем часовника във всяка посока – включително завъртане на 360°, което е най-близо до носенето на часовника на китката.

Това, което прави Gyrowinder толкова уникален, е неговият голям набор от опции за настройка. Оптималната позиция на Gyrowinder се задава с помощта на вграден нивелир.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете