Декинга и неговите разновидности

Когато става въпрос за нашата тераса или открито пространство, няма по-важно нещо от настилката. Декингът е специално създаден, за да издържа на неблагоприятни атмосферни влияния на открито и на по-големи натоварвания. Той е естетично, екологично и здравословно решение за терасите, верандите, алеите, както и за настилката, граничеща с източници на вода и влага.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на естествен и композитен (WPC) декинг от най-висок клас. 


1. Labor Legno – естествен декинг

Garden Wood е естествен продукт за екстериора на нашия дом. Предлаганите декинг модели от екзотични дървесини на Labor Legno са елегантни и устойчиви решения за покритие на външни пространства като градини, тераси и веранди.

2. Ravaioli Legnami – wood decking

Природата е красота и хармония и знае как да се адаптира към прехода на времето. Дървените настилки разказват истории за това как се създава идеалния преход между външни и вътрешни пространства чрез изследване и дизайн.

3. Labor Legno – изкуствен (WPC) декинг

Тази подова настилка WPC е не само силно устойчива на UV лъчи и атмосферни условия, но също така е лесна за поддръжка и особено устойчива на влага. WPC ламелите на Labor Legno са много по-устойчиви и стабилни от други материали, използвани за облицовки и външни настилки.

4. Ravaioli Legnami – WPC decking

WPCдекингът съчетава отлично техническо представяне с уважение към заобикалящата природа. Ето как бамбуковите влакна се сливат с пластмасови смоли, осигурявайки естествен и дълготраен ефект.

Решения за подови настилки на открито, направени с WPC (дървесен полимерен композит). Идеален продукт без поддръжка за персонализиране на градини, край басейни, вътрешни дворове, тераси и други частни или обществени външни настройки.

5. Tarimatec – декинг колекция

Tarimatec® се произвежда в Европа с висококачествени материали и има богат опит с повече от 15 години в сектора, като е първият национален производител.‎

5.1. Tarimatec – колекция Vertical

Шест универсални и изискани решения за вертикални покрития. Предлага се във всички хроматични модели на колекциите ChromaticWood и Ethnic, с различни покрития в зависимост от модела.

Ламелите могат да бъдат позиционирани по различни начини, осигурявайки специфични характеристики и функции във всеки случай. 

Вертикалните покрития Tarimatec са уникални поради лесния си монтаж, което води до структура, която се отличава със своя дизайн и визуална лекота. За постигане на по-голяма структурна плътност ламелите могат да бъдат вътрешно подсилени с метални профили.

5.2. Tarimatec – колекция Aris

Декоративните панели на Tarimatec са с различни размери и покрития, идеални за промяна на външния вид на нашата кухня, всекидневна или баня. Техният WPC състав ги прави напълно водоустойчиви и пожароустойчиви, което придава на продукта ненадминати технически качества, по-добри от MDF панелите.

Лекотата на инсталиране, както и простотата на поддръжка и почистване, са фактори, които определят ARIS, правейки проектите по-икономични от тези, извършвани с други видове материали, предлагайки максимална гаранция за изолация и устойчивост.

5.3. Tarimatec – колекция Wood

Дървото се превръща в една от големите декоративни тенденции. Това обаче е материал, податлив на деформация и износване с напредване на  времето или излагането на фактори на околната среда.

Вдъхновена от криволичещата и разнородна красота на дървото, колекцията Wood предлага същата същност, но с предимствата на Tarimatec – с по-голяма устойчивост и издръжливост, което удължава полезния живот на този материал и го прави един от основните елементи на архитектурата и дизайна на близкото бъдеще. Има общо четиринадесет тона (изобразени на снимката).

6. Exagres – модел EXADECK

Exadeck е повдигната техническа настилка за достъп, оформена от керамични ламели. Изключителната система за сглобяване осигурява бързо и гъвкаво полагане на лесна за инсталиране настилка от порцеланови плочки без специални инструменти.

Една от основните му характеристики е повдигнатата система, поддържана върху профили, която позволява просто и удобно разпределение на тръбопроводите и окабеляването отдолу.

Exadeck също така предлага предимствата на системата за плаващ под, като например отделно отстраняване на всяка летва, което прави достъпа до зоната отдолу много лесен.

Техническите подови настилки с повдигнат достъп EXADECK са иновативно решение и от голям интерес за архитектите. С естествения вид на дървото, но не цялата постоянна и скъпа поддръжка.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете