Електрическите радиатори – отоплителни тела с красив дизайн (Нови колекции)

Електрическите радиатори са 100% енергийно ефективни. Те са точно като радиаторите за централно отопление, с изключение на това, че не разчитат на водопроводна мрежа, за да доставят топлина. Самостоятелни тела, с отличаващ се дизайн , които се нагряват и предават топлина на околния въздух.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на електрически радиатори


1. Antrax IT – модел Ghisa

Новата колекция, проектирана от Rodolfo Dordoni, реконструира образа на историческите чугунени радиатори и преработва техните пропорции, детайли, връзката между твърди частици и кухини, фугите между елементите, дебелини и дълбочини. 

Изработена от 100% рециклируем алуминий с висока топлинна ефективност, Ghisa има възможността да бъде персонализирана в селекция от облицовки и може да бъде допълнена с куки и държачи за кърпи от полирана неръждаема стомана.

2. Tubes Radiators – модел Agorà

Дизайнерски радиатор, съчетавайки класическото със съвременно. Agorà обединява официални изследвания с технологични иновации, осигурявайки идеалното решение за всяка стая в нашите домове.

Благодарение на своята гъвкавост, с трите версии (без декор, с единичен декор и с двоен декор) и 190 налични размера, той може да се монтира в нови инсталации или да замени стари радиатори без необходимост от зидария. Изработен изцяло от рециклируем алуминий.

2.1 Tubes Radiators – модел Square Bench

Square Bench произлиза от идеята за оформяне на топлина с добавяне на комфорт чрез пейка, на която да релаксираме. 

Квадратната пейка plug & play е идеалният пример за напълно функционален продукт, който е лесен за преместване и пренасяне и който може да бъде поставен навсякъде – от спалня до частен апартамент или дори спа, благодарение на електрическото захранване и неговата самоносеща конструкция.

3. Caleido – модел 100/1000 Righe

Редуващи се ритми, които проектират пространството и диалог със светлината, истинският герой на архитектурата. Съвършенство за нашите домове. 

3.1 Caleido – модел Stone

Наклонените плочи се редуват ритмично, за да създадат нови материални усещания, позволявайки на топлината да намери своя естествен изход. 

3.1 Caleido – модел Sam

Магическо съчетание между топлина и цвят, нова концепция за лекота и свобода. 

4. Arblu – модел Gransasso

Очарованието на планината дава нов живот на повърхността на модела Gransasso.

5. Cordivari Design – модел Run

Гама от ултратънки, безшумни и високопроизводителни вентилаторни конвектори, с уникален дизайн, за да се насладим на ефективност и комфорт в домашния климатик през цялата година.
Изчистени линии и дизайн, проектирани да задоволят най-добре всяка нужда и стил.

6. Brem Radiators – модел Chem

Chem е радиатор, състоящ се от кръгли тръбни елементи ø 9 см., като крайната част е извита към стената. 

Произвежда се в различни височини, като единична единица или като модулна единица с до 7 елемента.

6.1 Brem Radiators – модел Cannuccia Straw

Cannuccia е забавна закачалка за хавлии, вдъхновена от известната пластмасова сламка, използвана за напитки. 

Тя има възможността да бъде предназначена като закачалка за рокли или държач за хавлии и се предлага в три размера, с различни ъгли за композиране на много конфигурации в различни цветови нюанси.

Няколко модела от предходни колекции:

1. Antrax IT – модел T Tower

Съвременен стил, минимални и впечатляващи силуети „описват“ 

T Tower – вертикален колонен радиатор, проектиран от Matteo Thun и Antonio Rodriguez за Antrax IT .

2. Tubes Radiators – модел Eve

Вентилаторната печка Eve се отличава с неповторим дизайн, способен да генерира топлина и светлина, два жизненоважни и съществени елемента за постигане на баланс на тялото и ума.

2.1 Tubes Radiators – модел Milano Freestanding

Milano Freestanding е стоманено нагревателно тяло, отличаващо се с уникална индивидуалност и максимална гъвкавост на употреба, тъй като не изисква монтаж. 

Наистина, благодарение на своята самоподдържаща се природа, той може да бъде позициониран навсякъде в стаята, като по този начин се превръща в нейната безспорна звезда.

2.2 Tubes Radiators – модел Scaletta

Отоплителното тяло за хавлии Scaletta, е емблематичен и познат модел, който благодарение на оригиналния си дизайн и многостранна употреба, може да отговори на различни дизайнерски изисквания.

3. Caleido – модел Ottolungo Bagno

Артистичното извисяване на един радиатор, който се превръща в архитектурна кула на закрито.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете