Фабрика на седмицата – B&B Italia

Създадена през 1966 г. като резултат от предприемаческата визия на Piero Ambrogio Busnelli, бранда е изградил успеха си върху способността да представя съвременната култура чрез дизайн и да предвижда тенденциите, като постоянно се стреми да отговори на промените във вкуса и жизнените нужди.

✉️Послепис: в края на седмичния ни бюлетин ви очаква специално видео, в което споделяме кадри от нашия шоурум с нашите B&B Italia кътчета.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с фабрика на седмицата – B&B Italia


1. Компанията

Мисията на B&B Italia е да създаде най-иновативните, емблематични и вечни дизайнерски мебели, за да вдъхнови хората по целия свят чрез силата на най-добрите креативни умове, несравнимо научноизследователска и развойна дейност, индустриално know-how и качество Made in Italy, които правят B&B Italia една от водещите дизайнерски компании в света.


2. Историята

1960 | Шейсетте

Piero Ambrogio Busnelli основава C&B (съвместно предприятие между Cassina и Busnelli). Модерен индустриален и технологичен подход разтърсва света на тапицираните предмети.

1969 г.

UP SERIES: първото кресло, създадено да пътува „във вакуумна кутия“, е създадено от Gaetano Pesce. Икона на модерността, креслото up5_6 е метафора на женската фигура, която е надарена с утроба.

1970 | Седемдесетте

Piero Ambrogio Busnelli купува акциите на Cassina и променя името на компанията на B&B Italia с нова сграда на централата, проектирана от Renzo Piano и Richard Rogers.

1980 | Осемдесетте

Компанията получава втория си Compasso d’Oro за гардероба Sisamo, проектиран от Studio Kairos, като по този начин утвърждава B&B Italia като лидер в иновациите и в областта на спалното обзавеждане.

1989 г.

След 3-то Compasso d’Oro, присъдено от Antonio Citterio Sity sofa, 4-то е първото, което някога е било присъдено на компания, „за нейната роля в развитието на италианския дизайн“

1990 | Деветдесетте

След 3-то Compasso d’Oro, присъдено от Antonio Citterio Sity sofa, 4-то е първото, което някога е било присъдено на компания, „за нейната роля в развитието на италианския дизайн“

1993 г.

Antonio Citterio става единственият дизайнер и арт директор на Maxalto.

1997 г.

Лансирана е диванната система Charles

2000 | Новото хилядолетие

2001 г. – международната дистрибуторска мрежа е преквалифицирана с отварянето на магазини с директна собственост и магазини с една марка с местни партньори.

2007 г. – Дебют на колекцията B&B Italia Outdoor.

2010-те |

2016 г. – Придобиване на Arclinea.

2019 г.

B&B italiaFlos и Louis Poulsen участват в Salone del Mobile Milano като Design Holding.

2020-те |

Емблематичната Camaleonda, проектирана през 1970 г. от Mario Bellini се завръща.

2021 г.

Piero Lissoni е назначен за артистичен директор на B&B Italia.


3. Време е да ви покажем и част от съвършените продукти на B&B Italia

• Le Bambole x Stella McCartney armchair

Капсулната колекция Stella McCartney x B&B Italia (фотьойл, двуместен диван и триместен диван), отбелязва първото сътрудничество на британския пионер в областта на интериора.

Фотьойлът разполага с ръчно нарисувана тапицерия с принт „Fungi Forest“, взета от колекцията на Stella McCartney за лято 2022 г., и отговорна конструкция, вдъхновена от споделените ценности за устойчивост.

• Overscale Flames Outdoor

Големи маслени свещи от полиуретанова смола с висока плътност (Baydur®) с метална рамка, боядисана в матов цвят.

• Moon System sofa

Със своя несъмнен отличителен профил, каквито са проектите на Zaha HadidMoon System е диван-скулптура с криволинейни форми и силно динамично движение. 

Moon System е истинско дизайнерско изявление, емблематичен диван, който не се отказва от ергономичния дизайн и комфорта. Текстилната колекция включва разтегливи платове в различни цветове и покрития с полиуретан, които подобряват нейния скулптурен вид.

• Up Junior armchair

Историята на дизайна в миниатюра: UP Junior е версия за деца на 3 и повече години. 

UP Junior е напълно истинска реплика на оригиналния дизайн, само че е по-малка. Удобна и игрива, това дизайнерско кресло се отличава с атрактивни форми и живи текстилни калъфи в червено и жълто, за да обзаведе и подобри детските зони и малките градски апартаменти.

• Tufty-Bed

Тапицираното легло Tufty-Bed, предлагано в различни размери, осигурява комфорт и здравина. 

Коженото или платнено покритие е разделено на квадрати. Определено като съвременно предложение, то разкрива връзка с традицията в препратката към диваните в стил Честърфийлд и capitonné. С основа, която се спуска до пода, позволява вътрешното пространство да се използва като удобно отделение.

• Borea outdoor sunbed

Деликатен баланс на овални форми определя същността на шезлонга Borea. Малка, но изненадваща серия от външни шезлонги с характер, който е невъзможно да се забрави. 

Двата обекта предефинират категорията места за сядане на открито край басейна. Шезлонгът Borea Lounge се предлага в две версии: шезлонг и диван, като и двата имат голяма част от облегалката, която има функцията да се накланя. Той има издължена, приветлива форма, подходяща за един или двама легнали човека.

4. Очаквайте скоро в нашия шоурум

• Borea outdoor sunbed

Tortello се представя като монолитен фотьойл, който забавлява със своите щедри, меки и уютни форми. Точно както името не оставя място за въображение, дизайнът също е впечатляващ.

• Dambo sofa

Dambo е третата система от дивани, която Piero Lissoni е проектирал за B&B Italia. Това е модулна система, съставена от неправилни петоъгълници и правоъгълни модули, която комбинира по-сложни геометрични форми с линейни елементи и се поддава на множество композиции и среди. 

• Jack living storage unit

Класическа, но съвременна, съществена, но изключително гъвкава, стенната система Jack се предлага в две версии: с вертикални стойки от пода до тавана или с колони за фиксиране към стената.

Системата разполага с множество елементи, които могат да се комбинират, за да се увеличи функционалността ѝ.

5. На вашето внимание – част от проектите на B&B Italia:

• Проект The Jaffa, Тел Авив

Контекстът на това сложно архитектурно начинание е място с изключително историческо и културно богатство. 

По време на проекта, целта е да се запазят и пренастроят съществуващите исторически и археологически структури, като същевременно се добавят значителни съвременни елементи, създавайки мощен нов пространствен разказ, зареден с атмосфера и безпроблемно усещане за място, планове и възвишения.

• Проект Starbucks Reserve Roastery, Милано, Италия

През 2018 г., Starbucks отвори първото си кафене в Италия и това е най-прекрасният Starbucks на света. Факт! 

Разположен на Piazza Cordusio в Милано, Starbucks Reserve Roastery има грандиозен старомоден италиански екстериор и модерен интериор. Всъщност, това е Дисниленд за любителите на кафето.

• Проект The residences at 1428 Brickell, Маями, САЩ

Практика за архитектура и интериорен дизайн ACPV ARCHITECTS, разкрива интериора на луксозната жилищна кула в Маями – The Residences на 1428 Brickell

Разположена на едно от най-търсените места в града, 70-етажната сграда се характеризира с висококачествени съвременни облицовки и мебели от Antonio Citterio.

• Проект Bulgari Hotel, Пекин, Китай

Bulgari Hotel Beijing е наистина градски оазис, колкото и хотел със само 119 просторни стаи, както и един от най-добрите спа центрове в Пекин, изискан италиански ресторант и един от най-луксозните барове в града.

Хотелът е разположен в непосредствена близост до две блестящи модерни бизнес кули, нов музей на съвременното изкуство и се намира по протежение на живописната река Liangma.

• Проект One Thousand Museum Residences, Маями, САЩ

Част от бъдещето, висока 62 етажа: One Thousand Museum Residences в Маями, проектирани от Zaha Hadid Architects

B&B Italia работи близо до архитектите, за да осигури обзавеждане, което да пасне на всички общи пространства.

62-етажната кула с 84 резиденции на половин и цял етаж разполага с богатство от луксозни удобства, включително мултимедиен театър, воден център със закрит басейн и дори частен банков трезор. Проектът носи името си от местоположението си срещу музеен парк и предлага гледка към залива Бискейн към Маями Бийч.


6. B&B Italia в Sofia Design District | ВИДЕО

Кадрите са заснети в District 4

Галерия


Ако Ви е харесала темата, моля споделете