Интериорни врати

Интериорните врати гарантират безопасността, уединението и спокойствието у дома. С тях се чувстваме сигурни в домовете си. 

Освен това, вратите могат да се считат за основен източник на естествена светлина и въздух в нашите пространства, когато ги държим отворени.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на интериорни врати


1. ADL design – модел Golden Gate

Golden Gate включва четири различни вида врати, панел от топъл плат, наличен в различни цветове, пресичащ се с наклонени, вертикални или хоризонтални единични стъклени панели със спуснати ламели. Припокриването на тези панели създава завладяващ и уникален ефект.

2. ADL design – модел LINE

Колекцията Line се характеризира с врата с алуминиева рамка с централно стъкло, към което са приложени алуминиеви напречни елементи от двете страни. 

Тези врати, чиято позиция, посока и стъпка могат да бъдат персонализирани, ни позволяват да създадем три различни естетически конфигурации, които са в състояние да отговорят на различни стилистични и дизайнерски нужди.

ADL Design мостри & профили в Sofia Design District

Кадрите са заснети в District 4


3. Res Italia – модел Luna

Luna е система за врати с намален профил от алуминий, оборудвана с широка гама стъкла. Res непрекъснато търси подобряване и развитие на своите продукти. От тази гледна точка историческата врата Luna непрекъснато придобива нов живот.

4. Lualdi – модел Avenue

Avenue е интериорната врата, проектирана за Lualdi от Robert A.M. Stern. Това е идеалното решение за тези, които търсят перфектната комбинация от италианска изтънченост и ясно изразен американски привкус. Тази дизайнерска врата е една от най-отличителните от всички творби на Stern.

5. Lualdi – модел Skye

Плъзгащата се интериорна врата, която създава стени.

Skye е преградната система за фиксирани и плъзгащи се врати, от дърво и стъкло, проектирана от Piero Lissoni за Lualdi и пусната на пазара по време на Supersalone 2021.

Подобно на отраженията в небето, стените на новата преградна система на Lualdi отразяват светлината от повърхностите ѝ, връщайки я в околното пространство.

6. Dierre – колекция интериорни врати

В дизайна на интериорните врати на Dierre, всяка функция има възможността да бъде пригодена, за да предаде стил и индивидуалност на всяко дадено пространство. 

Тяхната много широка гама от интериорни врати отговаря на всеки стил на декориране – съвременен или класически, минималистичен и почти невидим. Вратите имат възможността да бъдат от дърво, пантографирани, лакирани, ламинирани, от камък, от масивно дърво, остъклени с изключително разнообразие от персонализации.

7. Glas Italia – модел Sherazade Swing Plain

Sherazade Swing Plain е единична изработена по поръчка врата със скрита рамка, която се отличава със своите изчистени линии и внимание към детайла, чийто панел на вратата пасва наравно със стената.

8. Glass Italia – модел Sherazade Slide Patchwork

Sherazade Slide Patchwork е панел за врата с много детайли и елегантност, чиято повърхност е разделена на четири части, където различни видове стъкло, закалено монолитно 6 мм. или ламиниран 3+3 мм., могат да се използват. 

Тези панели, монтирани с помощта на уплътнение, се вкарват в центъра на алуминиевите профили, доставяни в пет различни покрития. Стъклото, предлагано в много широка гама от покрития, е сертифицирано в съответствие с разпоредбите за безопасност ANSI Z97.1 и UNI ENI 2150 (с изключение на покритието 533.retinato).

9. Viva Porte – модел V0

Проучванията на Viva са довели до врата с отличителна технология и качество, която сякаш изчезва в стената, както за вариантите с натискане, така и за издърпване, за да се адаптира перфектно към всяко изискване на проекта.

Дизайнът и технологията на тази врата са уникални: характеризира се с дебелина на панела 58 мм, с висока стабилност и здравина, със светло уплътнени ограничители от трите страни, невидими регулируеми панти и магнитна брава.

10. Viva Porte – модел Cernobbio

Cernobbio представлява минимализъм „par excellence“. Плъзгащите се стъклени врати са без профили за неограничено визуално представяне във взаимодействие на светлина и сянка, което припомня очарованието на естествените пейзажи на езерото Комо. 

Различните стаи се комбинират, като запазват специфичните си функции разделени. Така се роди елегантен и функционален проект, целящ да придаде широчина и яркост на жилищни и работни места, общи части на хотели и СПА центрове.

11. Обков – бранд M&T door handles, колекция 2023

Колекция NOMAD презентира тънки и елегантни версии, които можем да използваме в допълнение към минималистичния външен вид, гарантирайки дълготрайна издръжливост и изключителна здравина на конструкцията.

Видео

Галерия


12. Обков – бранд FORMANI, модел RIVIO

Преходът беше девизът за Gensler при проектирането на RIVIO. Издълбана през центъра на кръглата си част, дръжката продължава своя път обратно към цялото под лек наклон. Ергономичен и елегантен дизайн.

13. Обков – бранд Quincalux, колекция Royal

Кралската колекция позволява класиката и модерността да се сблъскат. Монолитният дизайн черпи вдъхновение от традиционните колони на Древен Рим (дизайн на Frederik Delbart).

14. Обков – бранд Nomet, модел ELARA DUO

Дръжка за врата ELARA DUO в следните цветови нюанси: черен гланц и мед. Усъвършенственост за нашите интериорни врати.

15. Обков – бранд Artisan Handles

Да изживеем олицетворението на елегантността с колекция от луксозни дръжки за врати на Artisan Handles, щателно изработени от селекция от богати материали, включително бронз, мрамор, неръждаема стомана и естествено дърво.

Всяка дръжка на вратата в тази колекция е шедьовър сама по себе си, въплъщаваща вечна красота и изключително майсторство на изработка.

16. Стопер за врата – бранд Frost Denmark, модел Door top 5001 matt black

17. Стопери за врата – бранд Viefe®

Елегантни и дълготрайни, алуминиевите стопери за врата на Viefe® са идеалният избор за добавяне на стил и осигуряване на защита както за врати, така и за стени.

Viefe® в Sofia Design District

Кадрите са заснети в District 2

Ако Ви е харесала темата, моля споделете