Умивалник или нещо повече..

УМИВАЛНИКЪТ: ежедневна грижа в елегантна и функционална баня.

По света има много модели умивалници, което помага при избора на най-добрия такъв, който да отговаря на нуждите на членовете на семейството и да пасва на интериора. И макар да изглежда лесен, изборът изисква съобразяване с много фактори, които определят функционалността и естетиката на банята, както и удобството при използване.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на умивалници


1. Cipí – колекция Metal Basin

От откриването си през 2003 г., Cipí винаги е подхранвала страстта си към научните изследвания и нуждата си от отличителен стил и уникално производство. 

През годините, Cipì отхвърли своята продуктивна природа, като вместо това се разрастна като място за размножаване на стилове, материали и уникални атмосфери, прегръщайки пътя на непрекъснати трансформации, без да губи своята идентичност и отличителност.

2. LAGO – модел Skin Basin

Skin Basin изглежда сякаш декорацията се отлепва от стената като кожа, за да придаде форма на елегантен, изискан умивалник. 

Поддържан от солидна стоманена основа и облицован със смола или с мозаечни плочки с размери 1 x 1 см., тази иновативна дизайнерска част е под перфектен ъгъл, така че водата да се оттича хармонично.

Идеален за изискани и елегантни частни пространства, както и в хотели, ресторанти или уелнес зони.

Материали и покрития

Богатият избор от цветове и текстури ни позволява да изразим мебели, проектирани според нашата личност. Отличните материали и решения гарантират продукти с вечна красота.

3. Falper. – модел Cristalplant

Съвършенството за баня на Falper, което е едновременно красиво и функционално. Неговите криволичещи линии допълват обкръжението му, позволявайки да се интегрира безпроблемно със самото пространство. 

Проектиран от Ludovico Lombardi, този монтиран на стената умивалник изглежда зашеметяващо. Изработен от кристална растителна база на био основа, материалът, използван за този артикул, позволява на умивалника да функционира правилно и да изглежда елегантно.

4. Inbani – модел Lavabo Heritage55

Heritage е умивалник за плот, изработен от мрамор Carrara‎.‎
Колекция от свободностоящи или плотни умивалници.‎ Предлага се в матово покритие Solidsurface или UHS цветно лакирано (60 цветови нюанса).‎

5. Rexa Design – модел Lavabo Vision

Умивалник, посветен на колекцията Vision L 60-80 см., наличен в мрамор, Korakril Blend и Shark. Предлага се и с осветление.

6. Agape Design – колекция Undici Inox

Умивалниците Undici Inox произлизат от едноименната фамилия Undici, изработени от стомана AISI 304.

Чистата му форма позволява да поддържа една и съща геометрия за плота. Предлагат се следните покрития: полирана неръждаема стомана, полиран естествен месинг.

7. Bathco – модел Striae

Да преоткрием елегантността на овалния умивалник за плот Striae Bathco. Изработен от висококачествен камък, той добавя стил и красота към нашата баня. 

Предлага се в бежово и черно. Неговият минималистичен дизайн и 5-годишна гаранция го правят надежден и изискан избор.

8. Gravelli- модел Map

Съвършен, стенен бетонен умивалник. Голям, но с нормално тегло. Може да превърне нашата баня в дизайнерско пространство, достойно за възхищение.

9. JEE-O – модел Bloom Basin

Заедно с известния холандски интериорен дизайнер Edward van VlietJEE-O проектира стилна колекция за баня: серията Bloom. Както всички дизайни на дизайнера, изисканата колекция е вдъхновена от природата и геометрията.

Любовта на Van Vliet към природата и геометричните форми се отразява в плавния преход от фасетни към кръгли форми в дизайна на ваните и умивалниците, както и в шестоъгълните форми на смесителите.

10. Relax Design® – модел Eha18

Колекция от продукти и аксесоари за баня, характеризиращи се с естетическа чистота и изискани детайли.

Колекцията White-Label включва продукти, изработени от Luxolid® и Lumenit® – специална твърда повърхност, която може да бъде шприцована, замислена и произведена в Италия от Relax Design.

11. Valdama – модел ACQUERELLO 43X38H15

Acquerello е правоъгълен керамичен умивалник без преливник. Благодарение на предлаганите единадесет цвята, комбинацията умивалник + капак за оттичане на Tavolozza се превръща в умножител на цветни възможности.‎

12. Alape GmbH – модел Bucket sink Bicolor

От 1930 г. умивалникът с кофа е един от най-традиционните и най-продаваните продукти, изработени от остъклена стомана. 

Той се предава от десетилетия и се използва в работни помещения. Ново тук е двуцветната версия на традиционния продукт – гланцирано бяло отвътре и матово черно отвън. Универсалният умивалник придава нов блясък на функционалните помещения. Освен това, Utensilo създава място за съхранение на работното място.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете