Фабрика на седмицата -Giorgetti

Традицията на Giorgetti датира отпреди повече от 100 години, когато започва дейността си в Брианца и все още върви напред с иновациите, запазвайки наследството на своя опит в производството.

Уникалността на Giorgetti се крие в способността им да направят качеството и иновациите част от своя и нашия живот.

Послепис: в края на седмичния ни бюлетин ви очакват видеокадри от кътчето на Giorgetti в District 4

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с фабрика на седмицата – GIORGETTI.


1. Компанията

Giorgetti S.p.A. е компания с над стогодишна история. Да разкажеш историята на Giorgetti означава да разкажеш икономическата и еволюционна история на Меда – град в Брианца, разположен на около тридесет километра северно от Милано.

Занаятчийската дейност в Меда започва в провинцията, благодарение на фермерите, които изкарват допълнителни пари, създавайки работни съдове и мебели. Работата на бенедиктинските монахини и техните важни гости създава условия за търсене на висококачествени мебели.


2. Традиция и иновация

Giorgetti създава функционални, съвременни продукти с неповторим стил, интегрирайки най-високото майсторство с традицията в дървообработването. Дългогодишна характеристика на компанията с използването на сложни машини за инструменти и най-модерните продуктови технологии.

Крайният продукт се ражда от рядък и ценен подход към майсторството. В същото време иновациите непрекъснато се прилагат към производствените техники с цел подобряване на обработката на дървото и вниманието към детайла.


3. Грижа за материалите

Продуктите на Giorgetti са извлечени от техники за обработка, свързани с традициите на работа и използването на най-съвременни технологии. Това позволява на Giorgetti да произвеждат качествени продукти, които запазват собствените си отличителни характеристики.

Следователно, всякакви очевидни нередности като разлики в цвета, в структурата, в размера и материалите, от които са изработени – не трябва да се считат за дефекти, а по-скоро за особености, които правят продукта уникален и специален.


4. Материали Giorgetti

Компанията винаги се е отличавала на дизайнерската мебелна сцена не само със своите традиции и ръчни умения, които не са изгубени с времето, но и с високото качество на своите суровини.

Дърво, плат, кожа, но също така метал, стъкло, мрамор и тапицерия са сред материалите, които компанията предпочита, когато създава своите изделия, като винаги са начело в проучването на качествени продукти.


5. Муудбордове


6. Част от проектите на Giorgetti

Проект Audemars Piguet

БАРСЕЛОНА, 2020 година

Giorgetti започва ново сътрудничество с емблематичната швейцарска часовникарска компания Audemars Piguet с проекта за интериорен дизайн на AP House в Барселона.

Разположен на първия етаж на номер 37 на елегантния Passeig de Gràcia, един от най-важните „авенюта“ на Барселона, недалеч от световноизвестната Casa Batlló на Antoni Gaudì, бутикът е с площ над хиляда квадратни метра.

Проект B.YOND 37M

ЛИВОРНО, 2022 година

От революционната визия на Paolo Vitelli, председател и основател на Azimut | Benetti (водеща група в яхтения сектор) и творческият гений на архитекта Stefano Righini, представя B.YOND 37M – първият от нова серия Voyagers, с дизайн, който интегрира 4 палуби само на 37 метра, гарантиращи уединение, функционалност и живот на борда.

Проект 108 Leonard

НЮ ЙОРК, 2023 година

Giorgetti обзавежда общите пространства на жилищния проект 108 Leonard в Ню Йорк.

Неокласическа сграда, проектирана от архитектите от позлатената ера McKim, Mead & White през 1898 г., сега включва 160 жилища в квартал TriBeCa.


7. Продукти (колекции)

СТОЛОВЕ И ТАБУРЕТКИ

Функционални, удобни и съвременни, съчетаващи традиционни технологии и прецизен дизайн: тапицирани, дървени, с подлакътници, въртящи се, за всекидневна и кухня, за учене и четене.

ДИВАНИ

Сърцето на всекидневната. Дивани с минималистичен и модерен дизайн, модулни и секционни, със свалящи се калъфи, подлакътници, възглавници, падащи облегалки и много други аксесоари.

Умела комбинация от материали, съчетана с перфектен баланс между форма и функция.

МАСИ

В много форми, размери и материали, масите Giorgetti съчетават дизайнерско проучване и внимание към детайла: правоъгълни, квадратни, овални, кръгли, в дърво, мрамор, стъкло и кожа.

ЛЕГЛА

Функционални, съвременни легла с неповторим стил, интегриращи най-високото майсторство и дървообработваща традиция с използването на най-модерните продуктови технологии.

БЮРА

Емблематични и съвременни, бюра и маси за писане, за учене у дома и в офиса. Синтез на дизайнерска култура и иновация за създаване на интимно и елегантно пространство.

ШКАФОВЕ, ЕТАЖЕРКИ И БИБЛИОТЕКИ

Функционални за реда и елегантността на пространствата, шкафовете и библиотеките Giorgetti предлагат различни възможности в материалите, формите и конфигурациите, с модулни и секционни елементи.

ПУФОВЕ И ПЕЙКИ

Цветни и многофункционални, за да украсят всяка модерна или класическа среда: дом, хотелски стаи, зони за отдих, обществени пространства, големи площи.


8. Giorgetti в Sofia Design District

Видео


Ако Ви е харесала темата, моля споделете