Новости в Art Gres / Sofia Design District

В този брой на нашия седмичен бюлетин ще ви запознаем с нови продукти в нашите шоуруми


1. Planika Fires – модел Prime Fire

Prime Fire е модерна, минималистична камина. Достъпни, компактни по размер, но в същото време притежаващи всички предимства на патентованата BEV Technology®, създадена от Planika

Кадри District 2

Видео


2. MSD Panels – колекция Stone Rock Panels

Art Gres – District 1

Стенните панели MSD са идеалното решение за декоративна облицовка. Те са здрави и издръжливи, непроменени от слънцето и високите температури, водоустойчиви, против влага, с климатична изолация и устойчиви на ерозия и термичен шок.

Благодарение на своята лека и гъвкава конструкция могат да се поставят върху плоски и извити повърхности. Подходящи както за магазини, ресторанти, обществени места, така и за нашите домове.

Видео


3. Alpi Runinerrerie – колекция Groove

Groove е лесна за поддръжка подвижна система, която вгражда душа в тавана приложена към различни модели, които могат да бъдат боядисани със същото покритие като това на тавана.

Изработен е от полиуретанова пяна, която предоставя възможността да бъде боядисана във всякакъв нюанс и се предлага в различни модели и форми.

Модел Groove печели награда Good Design Award през 2022 г.

Различни интериорни проекти с Groove:

*Groove може да видите в нашия шоурум.

3.1. Alpi Rubinetterie – колекция Fade

Fade е система, която се слива със заобикалящата среда. Чрез превръщането на окачения таван във водоснабдяване, невидимо за окото, той трансформира нашия душ в истинско удоволствие.

Този изключително иновативен дизайн е свързан с една продължаваща тенденция в съвременната еволюция на банята. Техническото тяло на обекта минимизира неговата функция и се слива ненатрапчиво с вътрешната архитектура.

Модел Fade печели награда Good Design Award през 2019 г. и награда IF Design Award през 2020 г.

Различни интериорни проекти с Fade:


4. Terratinta Group – 3D Forms Fluted колекция

3D Forms обединява новите колекции триизмерни плочки на Micro

Те ни предоставят възможността да играем с посоката на полагане, за да създадем множество модели в непрекъснато повторение или безкрайни комбинации, което от своя страна позволява гъвкавост и индивидуалност. Fluted е декоративен дизайнерски елемент, който съчетава цветове и 3D форми.

4.1. Terratinta Group – 3D Forms Cross колекция

Cross е колекция от 10×10 квадратчета с бяло тяло в 13 Micro цветове, които носят триизмерно замърсяване на повърхността, превръщайки най-традиционната форма в сетивно изживяване, където различни дебелини, ръбове и сенки създават геометрични релефни ефекти с почти безкрайни цветови комбинации.

Мостри от колекции Fluted & Cross

/Art Gres – District 3/

Видео


5. Arflex в District 2

5.1 Arflex – Marenco sofa

Уникалният дизайн и широката модулност все още правят дивана Marenco задължителен елемент в интериорното пространство.

5.2 Arflex – Botolo armchair

Cini Boeri проектира Botolo през 1973 г., давайки живот на нов стил на дизайн с възможност да зададем височината на краката, за да имаме стол за хранене във висока версия или просто кресло. Botolo разполага с колелца за лесно придвижване.

5.3 Arflex – Match Small Table

Масата за кафе Match Small Table е създадена от Bernhardt Vella за италианския бранд Arflex през 2015 г. 


Ако Ви е харесала темата, моля споделете