Fusion tables в Sofia Design District

През 1997 г. дизайнерският екип на Saluc проектира нова революционна концепция за маса: трапезна маса за хранене и билярдна маса в едно, включваща модерен елегантен дизайн, за разлика от класическите, тежко изглеждащи дървени маси, които обикновено откриваме в магазините за билярдни маси.

Билярдната маса Fusion design е резултат от няколко месеца наблюдение на тенденции, мозъчна атака (т.нар. brainstorming), технологични разработки и тестване на прототипи в сътрудничество с традиционните производители на билярдни маси.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с билярдните маси Fusion Tables


1. От идеята до концепцията

Saluc, чието седалище е в Callenelle в Белгия, е световен лидер в производството на висококачествени билярдни топки под най-високата световна марка ARAMITH®

Saluc е известен по целия свят със своята креативност, гъвкавост и технически опит в билярда и има уникално качество – той знае как да забавлява.


2. Характеристики | качества

Много билярдни маси са снабдени с устройство за повдигане или спускане на масата до височини, необходими за игра и хранене. 

Устройството често е скрито в структурата, което прави масата доста непрактична и често по-малко привлекателна, тъй като е по-едра. 

В стремежа си към рационализиран дизайн, Fusion tables реши да интегрира повдигащата си система в краката на масата, правейки я напълно невидима.

Всички техни трансформируеми билярдни маси са оборудвани със системата Easy-Lift. Това ни позволява да повдигнем дизайнерската билярдна маса без никакви усилия от 75 см. до официалната височина за удобна игра на билярд. 

Системата не изисква никаква специфична поддръжка и е снабдена с патентована автоматична двустепенна система за закрепване, за да се осигури стабилна, правилна и равна зона за игра, когато масата е във „високо“ положение.

За да могат всички трансформируеми части на билярдната маса да бъдат вмъкнати незабележимо в профила на масата Fusion с дебелина под 12 см. (4 ½’’), е разработена гениална и уникална система за джобове. 

Състои се от здрава, високотехнологична, еластична найлонова мембрана, способна да задържи всички топки, вкарани по време на игра, която се връща в първоначалното си плоско положение, когато топките бъдат извадени. Отгоре има и метална плъзгаща система за съхранение на топките в джобовете за по-дълго време, без да ги деформираме. 

Очевидно, за да се получи дълготрайна и висококачествена билярдна маса, плочата, платното, повдигащата система и възглавниците също трябва да бъдат с изключително качество.

Билярдната маса Fusion е снабдена и с релси Velocity K66, известни с това, че предлагат един от най-добрите отскоци, което позволява голяма прецизност в играта. 

Релсите на повечето билярдни маси са направени от синтетични материали или естествен каучук. Релсите от синтетичен каучук очевидно ще загубят своята еластичност с течение на времето и ще станат така наречените „мъртви релси“. Най-добрите производители използват естествен каучук, който гарантира перфектен и траен отскок.

Трапезната маса за билярд Fusion design винаги е оборудвана с покривка за маса Simonis, световна марка и еталон за този тип покрития. 

Тези платна, съдържащи поне 70% вълна, изтъкани според професионалните стандарти, гарантират оптимална скорост, гладко навиване, лесна поддръжка и изключителна продължителност на живот.

Дизайнерската покривка за маса за билярд (игралната повърхност) обикновено е изработена от найлон и вълна за първокласни маси и синтетични влакна за останалите. Само плат с превъзходно качество ще гарантира нежното, гладко и прецизно движение на топката. 

Опитните играчи са много взискателни, когато става въпрос за качеството на плата, а камгарните вълнени влакна осигуряват скоростта и най-добрата прецизност в играта.

Дизайнерската маса за билярд е снабдена с естествен камък с дебелина 19 мм., който е обработен в работилниците на Saluc

Понастоящем няма валидна алтернатива на таблото за игра на билярд. Заместителите, използвани от „по-бюджетните“ производители, са композитно дърво, фибростъкло и други синтетични компоненти, но никой от тях не се приема от професионалните играчи, тъй като не предлага същата стабилност, издръжливост и прецизност като естествения шисти.


*Шистите са продукт на хиляди години вулканична седиментация. След извличането този висококачествен материал се нарязва, калибрира и променя, което включва много работа. Стандартната плоча се предлага в няколко различни дебелини, в зависимост от размера на масата и избраната игра.


3. FusionTables: колекции

„Crystal Mirage“ – където иновацията среща елегантността в царството на горните панели от закалено стъкло. 

Изработени с прецизност и предназначени да повдигнат всяко пространство, тези елегантни и изискани панели предефинират концепцията за съвременни мебели.

Rock Reverso

Лансиран през 2018 г., този нов тип керамично покритие позволява на любителите на дизайна да съчетаят красиво елегантността и топлината на дървото със здравината на камъка.

Четирите налични покрития Rock Reverso (Corten, Pizarra, Ceniza и Luna) ни позволяват да комбинираме дървена страна в стандартните цветове на тяхната билярдна маса с трансформируем дизайн с керамична страна, създадена от испанската компания Levantina.

Този продукт вече е глобален еталон в света на декорацията и архитектурата, благодарение на изключителните свойства на материала.

Centenaire

Centenaire е плот за маса, изработен от масивен дъб, най-видната и благородна същност на дървото в традиционното майсторство и символ на сила, дълголетие и издръжливост. В съчетание с нов производствен процес, това покритие от масивен дъб е с дебелина 4 см., за да се избегне всякакво изкривяване, въпреки дължината от 230 см. и ширината от 134 см. на билярдните трансформируеми маси на Saluc.

Metal Line collection

Моделът на билярдната маса със стоманен дизайн има структура или от стомана с алуминиево покритие, или от черна или бяла, или от неръждаема стомана и се предлага в различни разновидности на фурнировано дърво или лакирано в черно или бяло, или различен персонализиран цвят за плотовете на масата и релсите.

Докато масата Fusion предлага елегантен дизайн и изключително качество, съчетавайки всички най-нови технологии, тя също така се отличава с предоставянето на нови измерения на семейното забавление.

Галерия

Видео

Кадрите са заснети в District 4


Ако Ви е харесала темата, моля споделете