Спалнята – нашето убежище

За много хора спалнята е място за уединение и интимност. Дори най-общителните, социални хора се нуждаят от място, където да бъдат сами. 

Нашата спалня трябва да бъде убежище на спокойствието, място, където да се свием с хубава книга, да се разположим и да гледаме телевизия или просто да се отпуснем далеч от света. 

✉️Послепис 1: В бюлетина ви очакват интересни видеа, заснети в нашите шоуруми. 

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на спални


1. PIANCA – модел Embrace

Формите на Embrace, вдъхновени от класиката, са успокояващо тържествени, отличаващи се, но също така привлекателни. 

Извитата табла обгръща основното тяло на леглото в прегръдка, предлагаща защитни, успокояващи рамене.

2. Saba Italia – модел Wabi

Философията Wabi ни учи да преоткриваме красотата на интуитивното и спонтанно създаване. 

Обожаваме новото легло, проектирано от Alain Gilles, точно заради очевидното му несъвършенство, което съчетава с хармоничен стил, скулптурното качество на краката с ясния контраст, създаден от меката и текстурирана табла.

3. Conte Bed – модел Suite

Легло SUITE, проектирано от Giovanni Pesce. Разполага с кафява метална конструкция, с мраморни помощни масички Orobico Grey от двете срани и две лампи Suite Brown. Леглото е тапицирано с кожа Набук, категория D, цвят Conchiglia.

Suite bed в Sofia Design District

Кадрите са заснети в District 4


4. Mogg – модел ALBA

Двойно легло с тапицирана конструкция, характеризираща се с меки линии, големи, удобни и успокояващи обеми. Изключително опростен елемент на леглото и възглавниците. Обикновено, аксесоарите стават носещи елементи, приемайки уникални форми и гънки с непрекъснатост и хармония.

5. B&B Italia – модел Alys bed

Леглото Alys разполага с табла, която е с приветлива и защитна форма, с голяма формална ефектност, разполагайки с тънки периферни ленти, маркирани с надлъжен шев. Рамката има възможността да бъде поставена на две различни височини, благодарение на два комплекта крачета, доставени с леглото.

6. Bonaldo – модел Squaring bed

Квадратното легло с табла е пример за архитектура, която подчертава модерността на геометричните форми и авангардните техники на изпълнение. С напълно свалящ се калъф от плат, кожа или еко кожа, леглото може да бъде позиционирано в центъра на стаята поради специфичния си дизайн. 

Модерното легло Squaring bed достига своя максимален израз във варианта със страничен модул, благодарение на който се получава истински оазис. Разполага с многобройни версии по отношение на размерите и конфигурацията на таблата и рамката на леглото, за да се предложи най-доброто за персонализиране. Зоната за спане може да бъде завършена най-накрая с пуфове и пейка.

Renaissance Villa on the hills of Florence: една от най-важните исторически сгради на XV век, в чиято реставрация присъства Squaring bed

Обновяването на древното в съвременен контекст, който не нарушава автентичността на мястото. Една от най-важните исторически сгради от петнадесети век във Флоренция, разположена на хълмовете, става обект на проект за реставрация, който диалогизира с новата мека, съвременна и елегантна среда, където усъвършенстването на материалите става оригинално.

7. Flexform – модел Gregory

Естетическата привлекателност на дивана Gregory, с неговите безупречни пропорции и изискани детайли на конструкцията, намира отражение в едноименното легло.

Леглото Gregory лежи върху метална рамка и крака от лят алуминий, изработени в редица елегантни покрития, които предлагат фин контраст. Изцяло свалящата се тапицерия на таблата има възможността да бъде изработена от плат или кожа.

8. Cassina – модел Bio-Mbo bed

Тапицирано легло с кралски размери с отличително име и дизайн, разполага с голяма табла с персонализирана ватирана тапицерия и две странични крила, допълнени с джобове за съхранение с кожени дръжки. Таблата също се предлага във версия за стенен монтаж и независима рамка за легло на колела.

9. Nobonobo – модел Bed Lanube Dream

Lanube – спокойствие за тялото и сетивата. Леглото е с контейнер за спално бельо. Освен това рамката на леглото се предлага в 2 версии: за самостоятелно сглобяване или сглобена.

10. Porada – модел Softbay bed

Легло от масивен орех каналета с табла и основа за легло с фиксирана покривка от кожа. Softbay е оборудван с летвена основа за легло от извит и гъвкав буков шперплат с плъзгащи се регулатори на твърдостта.

11. Meridiani – модел EDOARDO

Ръчни умения и уникален подход на шиене прецизират леглото Edoardo. Съществеността на рамката от масивно дърво играе с контраста на обемите на таблата, предлагани в три версии, всяка със собствена индивидуалност.

12. Kave Home – модел Octavia

Да добавим естествена нотка към спалнята си с легло Octavia. Изработено от ясен шперплат с естествено покритие, което допълва бялата тапицирана табла.

✉️Послепис 2: Не забравяйте, че шоурумът на Kave Home ви очаква на бул. Витоша 105, гр. София. Нашите специализирани консултанти ще ви помогнат и напътстват в избора на съвършеното за вас обзавеждане. ✨

13. Zeitraum – модел Friday Night bed

Спокойно, уютно, модерно и меко: това са съставките на леглото FRIDAY NIGHT. Дизайнерското дуо Formstelle създаде продължение на семейството FRIDAY, което внася уюта на меката мебел в спалнята.

В дизайна си, текстилът и дървото се допълват свободно на официалния си език. Благодарение на здравите си възглавници на гърба, човек седи изправен, както и се чувства комфортно.

14. Lemamobili – модел MADDOX

Душата на Maddox е емоционалният диалог между дърво и кожа: ефирно легло с рамка от оцветена пепел в нюанс на топлинно обработен дъб и табла, ушита от текстурирана олекотена кожа с двойна предна тапицерия, покрита с плат или кожа.

15. Wittmann – модел Joyce Cushion

Просто и елегантно, това легло е идеално подходящо за ролята на минималистична рамка за най-удобните системи за сън на Wittmann. Таблата с двойна възглавница придава уютно усещане, докато намалената ѝ височина прави JOYCE CUSHION подходяща дори за най-малките спални.

16. Матраци – бранд Wittmann

Една добра система за легло трябва да може да прави едно нещо преди всичко друго: да диша. 

Непрекъснатата аерация е от съществено значение за отвеждане на влагата и създаване на здравословна, хигиенична среда за сън. Тук матракът играе главна роля. В допълнение към регулирането на влагата, неговата задача е да поддържа правилно тялото. 

Това се постига най-добре, ако е с големи пропорции, тъй като мускулите и гръбначният стълб трябва да се отпуснат по време на сън.

17. Матраци – бранд Conte Bed

Висококачествени матраци, комбинирани с мекота, комфорт и всичко необходимо за нашето тяло. 

18. Спално бельо за чувствителна кожа – бранд Aizome Textiles

Единственото НАИСТИНА изцяло естествено спално бельо, одобрено като иновация за екземи и чувствителна кожа. 

19. Спално бельо от Ivano Redaelli

От мразовитите зими до най-горещото лято, идеални за градски домове, както и за крайбрежни вили, яхти и планински хижи, колекциите от спално бельо за чувствителна кожа на Ivano Redaelli разказват цял един начин на живот. 

Текстилни мостри на Ivano Redaelli в Sofia Design District | Галерия

Видео

Кадрите са заснети в District 2

Ако Ви е харесала темата, моля споделете