Люлка, пуфове и хамаци – все неща за забавление

Лятото наближава, а днес ще ви вдъхновим с люлки, пуфове и хамаци.. все неща за забавление. Едно от основните неща, които люлката на верандата може да направи за нас е да носи заедно с нея редица потенциални ползи за здравето, като например люлеенето – то повишава пространственото усещане, както и ни помага със стреса.

Пуфовете от своя страна допринасят за елегантността, също толкова, колкото и за функционалността и нашето удобство. Хамаците могат да направят чудесни допълнения към всяко външно пространство. С разнообразието от стилове, налични на пазара днес, нямаме нужда от дървета за захващането им. А пък някои хора вярват, че спането в хамак може да промени начина на живот.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на люлки, пуфове и хамаци


Пуфове

1. SACkit

SACKit е датска фабрика, те създават многофункционални продукти за начин на живот с високо качество и изключителен датски дизайн. Всички материали са внимателно подбрани, за да ни осигурят функционалност и естетика в ежедневието ни дълги години наред.

2. GART – Art & Design Group

Gart създава фотьойли, дивани, шезлонги и пуфове. Системи, изобретени за наслада, които внасят елегантност, ентусиазъм и усещане за лекота във вътрешните и външните зони на резиденции, хотели, уелнес центрове и спа центрове, както и в нашите домове. Лекота, която представлява свободата от рутината.

Съвършенствата на Gart отразяват във всеки детайл визията на своите създатели: да предлагат продукти, които се стремят към жива, проста и дълготрайна красота. Вечни и достъпни.

3. Roolf Outdoor Living

Roolf-living принася елегантна и игрива нотка в нашето пространство. Те проектират и произвеждат продукти с цветна, уникална и устойчива текстура, за да подправят живота ни на открито и закрито.

4. OGO Furniture

OGO е бранд с островни корени, здраво привързани към най-дивата природа, към нейните цветове, към необятността на морето, към солта, към топлия пясък, най-чистия бриз и вечната прегръдка на слънцето.

Продуктите на OGO придават модерен щрих на всякакъв вид мебели, с форми и цветове, които се адаптират към всеки вкус. Възможностите са безкрайни, тъй както нашето въображение и нужди. Атрактивни минималистични съвършенства, които се вписват без усилие във всяка обстановка и внасят цвят, щастие и разбира се, много комфорт.

5. Atmosphera Italy

ATMOSPHERA е бранд, свързан със света на външния дизайн и повече от 20 години е отправна точка за международния пазар, диктувайки своя стил и финес. 

Всички продукти са разработени и проектирани изцяло в областта на дизайна и маркетинга от специален екип. Това е така, защото екипът на ATMOSPHERA вярват в силната връзка между корпоративната идентичност и продукта. Идеите възникват от преживяванията, пътуванията и цялата външна среда, която непрекъснато се развива.


Люлки

1. Freifrau – модел Leyasol Lounge Swing Seat

Базиран на стила на моделната фамилия LeyaLeyasol е проектиран за открито, както и за закрито. Дизайнерското дуо Биргит Хофман и Кристоф Калейс създадоха модела Leya, който вече е една от новите класики. Филигранна, устойчива на атмосферни влияния телена рамка имитира женствените линии, за да може формата да се съхрани.

2. Kettal – модел Bitta

Модел Bitta се характеризира с комбинация от алуминиеви рамки, седалки от плетен полиестер и удобни възглавници, тиково дърво и камък.

3. DEDON – модел KIDA

Отворен, ефирен и привлекателен, висящият стол KIDA от Стивън Бъркс за DEDON. Очарователен на външен вид и практичен за използване. По думите на самия Бърк, висящият стол има за цел да предаде лекота и да даде усещане за „свободен като вятъра“. Предлага се в различни покрития.


Хамаци

1. SACKit – модел Cobana Hammock + Cover

Хамакът Cobana ни дава добре обмислен датски дизайн. Две ергономично оформени метални нишки са пришити в хамака, за да запази формата си и да ни осигури фантастичен комфорт. По ръбовете му има красиви ръчно ушити ленени шевове, които придават на дизайна малко предимство и фини детайли.

2. Unopiù – модел Amanda hammock

Хамакът Amanda, вечната икона на дизайна на Unopiù, не се нуждае от представяне. Този култов обект с ясно разпознаваем дизайн може да се похвали с множество имитации по целия свят. Създаден за удобно настаняване на двама души, той е тапициран с нов сива плетка и е допълнен от нова практична възглавница.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете