Осветление за външни пространства

Външното осветление подобрява естествената красота и енергията на нашите домове и пространства. То подчертава очарователните черти, осветява пътеките и създава примамлива атмосфера. Когато мислим за външно осветление, нека се замислим за всички онези акценти, които заслужават внимание. Имаме красиво дърво в двора си? Да го осветим. Разполагаме със съвършени архитектурни детайли в нашия вътрешен двор? Да привлечем вниманието към тях с външни акцентни светлини. Работим усилено върху прекрасна градина? Да осветим пътя към нея.

За много собственици на жилища една от най-добрите характеристики на ландшафтния им дизайн е външното им осветление. От градински стълбове до декоративни фенери, малки приказни светлини до автоматизирани светлини за басейни, тези осветителни тела могат да направят всеки пейзаж да изглежда топъл и привлекателен.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на осветителни тела за външни пространства


1. Karman Italia

Светлината Karman дава живот на фасади, придавайки акцент на градини, тераси и балкони, тя може дълбоко да промени възприятието за пространство с контрастите на светлината и сянката. Karman си играе с видимото и с това, което остава скрито.

Независимо дали целта е да се създаде пътека, да се освети зона, конкретен ъгъл или да се подобри място, което ще остане незабелязано, външната колекция от осветителни тела предлага невероятно широка и сценографска гама от решения.

2. Bover – Barcelona Lights

Bover предлагат осветителни тела, заобиколени от органични и деликатни форми. Благодарение на изключително декоративния си вид, колекциите Outdoor могат еднакво да бъдат поставени както във външна, така и във вътрешна среда, за да създадат околния комфорт.

В допълнение към дизайна, тяхната силна издръжливост ги прави идеални и за търговски площи. Тяхната гъвкавост е забележителна, което прави тези продукти уникални по отношение на екстериорните решения.

3. Nordlux – модел Aludra 45

Скулптурен дизайн и модерен минимализъм са ключовите думи за серията Aludra от известния Jacob Jensen Design. Компактна градинска лампа, която създава красив ефект на светлина и сянка, осветявайки определени зони от нашите външни пространства.

4. Davide Groppi

Всичко започва в малка лаборатория в историческия център на италианския град Пиаченца в края на 80-те години. Davide Groppi изобретява и произвежда първите си лампи и решава да използва собственото си име за името на компанията. 

Творенията на Groppi възникват чрез необходимостта да се даде живот на нещо, което е необходимо или значимо.

Нещата, които вдъхновяват тези идеи са произведения на изкуството, готови предмети, магия, желанието да прави неща с ръцете си или желанието да играе и да се забавлява със светлината.

5. Marset

Marset правят нещо повече от лампи. Те се грижат за светлината и различните ѝ нюанси и ефекти, за да подобрят качеството на живот на хората.

Чрез добър дизайн, Marset се стреми да предаде най-съществените си ценности: качество, технологична строгост, иновации, устойчивост, издръжливост и автентичност.

5.1. Marset – модел Jaima

Чрез езика на текстила Joan Gaspar е проектирала светлина от гъвкави, пластични материали, които пресяват светлината толкова лесно. Тази нова колекция носи името си от бедуинските палатки в Северна Африка и е вдъхновена от техните разнообразни тъкани и форми. Текстилният абажур се предлага в три размера и четири различни цвята.

Сенниците могат да се комбинират с две универсални стойки, за да се направят различни размери регулируеми, въртящи се подови лампи. Приспособлението може също да бъде прикрепено директно към пода или стената, а сенниците могат да бъдат окачени самостоятелно като висулки.

6. LedsC4 – модел Moal

Moal е колекция за открито със съвременен и вечен дизайн, изработена от цимент. Идеална за създаване на композиции и осигуряване на пространство с привлекателно, топло осветление.

Състои се от стенна лампа и два стълба. Специално проектирана за тераси и градини в хотели, ресторанти или резиденции.

6.1. LedsC4 – модел Juncus

С минималистичен дизайн, кафяво покритие и гъвкавост по отношение на височината, на която може да бъде позиционирано, това осветително тяло се слива със заобикалящата го среда и идеално се интегрира в пейзажа. Неговата система от вариообективи, която е скрита в цилиндричния корпус на осветителното тяло, позволява по-голям визуален комфорт.

7. Il Fanale

Il Fanale осветяват пространствата на ежедневието с италиански месингови лампи, които комбинират изискан дизайн с майсторска изработка. Те съчетават древни знания с модерни технологии, за да създадат вечни продукти с изключителен дизайн. Това, което прави всяка италианска лампа уникална и специална, е човешкото усещане.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете