Метала като решение в интериорния и екстериорния дизайн

Металните финиши доставят визуално удовлетворение, както и успяват да грабнат нашето внимание, тъй като са отличаващ детайл в интериора. Металните мрежи са преграда, която се състои от множество свързани метални нишки, които могат да изглеждат като вид мрежа или лента, в зависимост от вида. Мрежите, които се произвеждат с помощта на метал, могат да бъдат разширени, гравирани, тъкани, плетени и заварени в различни конфигурации.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на метални финиши и метални мрежи


1. De Castelli

Верен на решението си да възстанови специалната роля на метала в дизайна и експериментирането, De Castelli влива занаятчийски идеи и изработка в индустриалните процеси, което води до напълно оригинални резултати.

2. TTM Rossi

Функционални, съвременни и с неповторим стил, интегриращи най-високото майсторство и дървообработваща традиция с използването на най-модерните продуктови технологии.

3. Kriskadecor

Има толкова много решения, колкото въображението ни може да достигне, тъй като алуминиевата верига на Kriskadecor, е напълно адаптивна, за да покрие всяко пространство и околна нужда. Няма значение дали е таван, фасада, разделители на пространството, завеси или дори мебели. Резултатите винаги са зашеметяващи.

4. Codina Architectural – Meshes

Codina Architectural е подразделението на компанията Codina, която е специализирана в дизайна и архитектурата. Компанията е основана преди повече от век и е посветена на производството на метални мрежи за широк спектър от сектори.

5. КМЕ

Впечатляващите естествени повърхности от мед и медни сплави, позволяват уникален дизайн. Различните системи за покриви и фасади предлагат широка гама от решения и интригуващи дизайнерски възможности, от форми със свободна външност до изключително сложни облицовъчни системи, от прости конструкции от керемиди до традиционна изработка.

6. Dresswall Stripes

Индивидуалните ивици са основополагащи елементи на системата, които могат да бъдат умножени, поставени по-близо една до друга или на разстояние, за да се създадат повърхности, където всеки ефект като непрозрачност и прозрачност може да бъде фино настроен. DresswallStripes, най-новото допълнение към екосистемата Dresswall, не е продукт — по-скоро система. Способен да бъде използван в различни форми и контексти, DresswallStripes е нов език, позволяващ на тези, които придават значение на пространствата, превръщайки ги в места.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете