Многофункционални мебели

Многофункционалните мебели могат да осигурят по-ефективно използване на жилищните пространства. Липсата на пространство може да бъде важна причина за избора на такива мебели, но комбинираните мебели се срещат и в по-големи домове за по-ефективно използване на пространството.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на многофункционални мебели


1. Clei

С Clei имаме възможността да задоволим многобройните и различни нужди от живот, обзавеждане на дома, ваканционни домове и бизнес резиденции.

Колекциите с високо технологично съдържание включват изследвания, креативност, иновации и инженерство, които са насоките на философията и конкурентната стратегия на компанията.

2. Sellex, bunk beds – модел LA LITERAL

Сгъваемо двуетажно легло, двойно или единично, фиксирано към стената, подходящо за студентски общежития, болници, хотели. Тази програма намира решение, когато липсата на място може да бъде проблем.

3. Prostoria – колекция разтегателни дивани на закрито

Многофункционални дивани, които обединяват нуждите за сядане и спане. Дизайнът им може да направи грандиозно изявление в едно пространство.

4. Campeggi Design

За да избегне скуката от придобитите позиции, да преодолее неподвижността на статичните ситуации, да възобнови желанията и удоволствията, Campeggi си представя ярка и динамична вселена, пълна с обекти, готови да бъдат преместени или трансформирани, за да задоволят нашето удоволствие от обитаването на нашите домове.

5. Ozzio Italia – колекция мултифункционални маси

Мултифункционалните маси OZZIO ITALIA могат да се повдигат или завъртат и са практични многофункционални допълнения към съвременните мебели за всекидневна.

Повдигащите се рафтове имат възможността да се използват като холна маса, като опора за закуска, игри, учене или работа.

6. Boffi|DePadova – кресло Tattomi

Фотьойл, шезлонг и легло. Всичко в едно. Проектът, вдъхновен от Япония, е на дизайнерите Инго Маурер и Ян Армгард: позицията на различните елементи на рамката има възможността да се променя и накланя за четене или дрямка, за неочакван гост през нощта или просто за гледане на филм, сам или в компания.

7. Saba Italia – диван Bed & Breakfast

Bed & Breakfast е диван, който се трансформира в удобно легло само чрез сгъване на облегалката. Разтегателният диван се отваря лесно, благодарение на правоъгълен отвор, изрязан в долната страна на основата, и на специалната структура на пружината, която се движи хоризонтално върху механизъм, свързан с пръсти, за да създаде необходимата допълнителна дължина.

8. Bonaldo – кресло Dragonfly

Един-единствен жест е всичко, което е необходимо, за да се превърне това релаксиращо кресло в удобен и лек шезлонг с елегантни извивки. Въртящата се основа се предлага хромирана или боядисана; корпусът, особено удобен от студената полиуретанова подплата, е тапициран с кожа, плат или еко кожа (изцяло сменяем).

Елегантен и небрежен в същото време, Dragonfly е мебел със страхотна индивидуалност, която идва от преработката на меките и привличащи окото форми, типични за съвременното спално кресло.

9. Dienne Salotti – модел LOU LOU

LOU LOU разполага с механизъм за лесно преобразуване на пуф в легло. За да се превърне в легло, е необходимо да повдигнем седалката и регулираме рамката на леглото, разположена под седалката. Спалната част е реализирана с електрозаварена рамка.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете