Настилки за външните пространства

Както знаем – възможностите ни за външни подови настилки може да са малко по-ограничени от тези, които са на разположение за вътрешни пространства, но това не означава, че не можем да бъдем креативни и стилни с подовите настилки за нашите външни пространства. 

От вътрешни дворове до басейни, пътеки до веранди, има много отлични подови настилки и материали, които ще донесат красота и издръжливост на домовете ни. Независимо дали харесваме дърво, камък, плочки или тухли, със сигурност ще открием нещо, което отговаря на стила ни.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на настилки за външни пространства


1. Granulati Zandobbio  – колекция гранитогрес 2 см. и 3 см. за повдигнат под

Висок клас порцеланови каменинови изделия, много гъвкав материал за многобройни приложения в безкрайни проекти на външна и вътрешна среда, настилки и облицовки.

Състои се от специална смес от естествени минерали, подбрани заради тяхното високо качество, уплътнени и свързани чрез процес, който не изисква използването на смоли и химически свързващи вещества, наречен процес на синтеризация.

1.1. Granulati Zandobbio – колекция павета, естествен камък

Изчерпателна област продукти от естествен камък, които могат да се използват за всякакви цели с многобройни архитектурни решения, за да отговорят на всички нужди от външни настилки.

Гама, разработена в много размери, покрития и оригинални цветове. Павета от цял свят, предлагайки най-широкия избор и най-подходящото решение за нашите пространства.

2. Tarimatec – колекция WPC Декинг

Tarimatec е WPC подова настилка, съставена от растителни влакна и полимерен композит. WPC са лесни за поддръжка и се предлагат в два формата: кухи и твърди. 

Tarimatec се произвежда в Европа с висококачествени материали и има богат опит в индустрията от над 15 години.

2.2. Ravaioli Legnami

Решения за подови настилки на открито, направени с WPC (дървесен полимерен композит). Идеален продукт без поддръжка за персонализиране на градини, край басейни, вътрешни дворове, тераси и други частни или обществени външни настройки.

3. Labor Legno – колекция декинг от естествена дървесина

Естествения декинг е една от най-предпочитаните настилки на открито. Предлага се голямо разнообразие на екзотична дървесина, издържаща на открито. 

Най-популярни са: Teak, Ipe, Iroko, Mogano, Doussie, Ash Termo, Beech Thermo

3.1. Ravaioli Legnami – wood decking

Природата е красота и хармония. Дървените подове разказват истории за това как хората създават идеалния преход между външни и вътрешни пространства чрез изследване и дизайн.

4. Exagres – колекция външни прегради

“Curtain” е уникална керамична решетка, способна да структурира пространството и да извайва светлина.‎ Архитектурно решение, предназначено за интериорен дизайн и преходни зони към външни пространства.

4.1. Ceràmica Ferrés – модел Celosías Garbet

Керамично съвършенство с криволичещи форми, което позволява неограничени решетъчни конфигурации, особено извити и самоносещи прегради, които са свободно стоящи в пространството. Благодарение на своя дизайн, елементът улеснява интуитивен, бърз и чист монтаж.

5. Други: Фабрика Granulati Zandobbio – колекция Monoliths

Монолитът е геоложка формация, състояща се от един камък или скален блок, който обикновено се разкрива чрез продължителна ерозия на геоложки слоеве, често състоящи се от метаморфни или магмени скали, които са много твърди.

Следователно, това са камъни, които са били изваяни с времето, защитени от земята и събрани от човека от дълбините на естествената среда.

5.1. Granulati Zandobbio – колекция Walls, blocks and Claddings

Гама от малки модулни елементи, които са много гъвкави и се използват за задържане на земята на малки склонове и насипи, за ограждане на зелени площи или за облицоване и украсяване на бетонни стени. 

Всички те имат особености на страхотна естетическа привлекателност, благодарение на широката гама от цветове и фини покрития, като естественото разделено покритие, което напомня за традиционните сухи каменни стени, като извежда естествеността на повърхността.

5.2. Granulati Zandobbio – колекция Building & complementary

Всеки съд е изработен от естествени материали, комбинирани с FRP. Всички дизайни и форми предлагат завършек на всеки вътрешен двор. Да се насладим на нашите дълги години, благодарение на тяхната здравина, устойчивост на атмосферни влияния и ултравиолетови лъчи.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете