Външните душ колони

От изплакване след ден на плажа до просто сливане с природата, външните душове са отличен вариант за внасяне на лукс в екстериора на нашите домове. Ако разполагаме с място и възможност да инсталираме такъв, струва си да го обмислим. 

Концепцията става все по-популярна поради предимствата, които предлагат те отвъд простото осигуряване на освежаващо изживяване на открито. Външните душове също са чудесни за къпане на нашето кученце и измиване на кал от обувките на нашето дете например.

В този брой на нашия седмичен бюлетин, ще ви запознаем с няколко фабрики, производители на външни душ колони


1. Agape Bathrooms – модел Open Air

Свободностоящ душ с опора от черен анодизиран алуминий и основа от тъмносив Cementoskin® (оцветена бетонна замазка)

Елементите за привличане на вода са изработени от POM – пластмасов материал в черно покритие. Гъвкавият маркуч от черен PVC е с бърза градинска връзка. Душът предвижда само регулирането на потока.

2. Quadro Design – модел CD021.1.

Свободностоящ външен душ от неръждаема стомана AISI 316L, душ глава със струя. Победител в наградите Archiproducts Design Awards 2022.

3. JEE-O – модел Soho shower 01

Индустриалният дизайн на този модерен душ наистина привлича вниманието – както на закрито, така и на открито, защото висококачествената неръждаема стомана прави този душ идеален за използване на открито.

4. Röshults – модел Garden Shower

Градински душ Röshults има значителна естетика и предлага възможно най-висок комфорт. Рамката му е изработена от неръждаема стомана, а основната плоча е от висококачествено тиково дърво, комбинирайки издръжливост и дизайн.

5. Gessi – Private Wellness колекция

ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА ЧИСТОТА НА ЛИНИИТЕ |

Свободностоящата душ колона на Gessi Outdoor Wellness System е проектирана както по форма, така и по компоненти, подходяща за открити пространства, частни и домашни уелнес центрове и курортни среди.

6. Hotbath – модел AR090

Външна душ колона, със смесител, моноструйна душ пита и ръчен душ.

Красота и естетика, комбинирани в едно цяло.

7. CEADESIGN – модел BLD07

Свободностоящ външен душ от неръждаема стомана AISI 316L. Аерирана дъждовна струя, контролирана от прогресивен смесител от колекция CROSS

8. ZucchettiKos – модел Shower

Нова душ колона, проектирана от Ludovica+Roberto Palomba за открито. Изработена от стомана, тя е свободно стояща и има съществени непретенциозни линии, които завършват в кръгла извивка с голяма дъждовна пита (300 mm).

9. Paolelli Garden – модел La doccia

Колекцията „CEMENT„, създадена от Studio Adolini, е началото на фаза, която има за цел да намери нов изразен потенциал и използване на материала. Проект със съществени линии, предназначен да отговори по практичен и функционален начин, но със силна стилистична концепция на различните нужди.

10. Fimacf – модел Ingiro

Свободностоящ ръчен душ, душ-колона и плъзгаща се релса: 3 различни продукта plug & play, които не изискват никаква инсталация.

Стъблото с височина малко под метър, поддържано от бетонна основа, държи изтеглящ се ръчен душ с изключително функционални и ограничени размери.

Чрез своите прости, но детайлни форми, Ingiro обединява нова идея за гъвкавост и динамика, добавяйки декоративна страна към външния вид също благодарение на различните покрития: стомана, светло сиво, светло синьо и зелено съответстват на емблематичната светлобетонна основа, докато матово черната основа се комбинира чудесно с тъмната бетонна основа.

11. Il Giardino di Legno – модел Doccia completa Helix

Градински душ от тиково дърво с квадратна основа. Този градински душ от тиково дърво е изискан и ефективен, перфектен до басейна или на открито, за да победим летните жеги и да се разхладим в слънчев ден.

Ако Ви е харесала темата, моля споделете