Свободностоящи вани

Свободностоящите вани предлагат повече гъвкавост на дизайна, позволявайки различни стилове, форми и материали. Те също така осигуряват по-лесен достъп за почистване и поддръжка.

Осигурявайки приятно изживяване при къпане, те добавят и естетическа привлекателност към нашето пространство, както и могат да превърнат нашата баня в убежище за комфорт и релакс.

✉️Послепис: в края на нашия седмичен бюлетин ви очаква специално видео, в което споделяме кадри на няколко модела свободностоящи вани – част от дизайна на нашите шоуруми.

А сега нека ви запознаем с няколко фабрики, производители на свободностоящи вани


1. Agape – модел Vieques

Vieques – класиката на съвременния дизайн. Изработена от стомана, боядисана в бяло, с тъмносива или светлосива външност, има възможност да се допълни с рафт и облегалка. Версията от неръждаема стомана вече позволява и употреба на открито.

1.1 Agape – модел Immersion

Потопяемата вана, вдъхновена от традиционните дървени съдове за къпане, използвани в Япония и Китай, е по-дълбока от стандартната вана и заема по-малко пространство. Ваната се изработва в бял цвят Cristalplant® на био основа или в два цвята.

1.2 Agape – модел Cuna

Проектирана със задълбочени познания за материалите и производствените процеси, ваната Cuna е изработена от бяла, светлосива или тъмносива термоформована твърда външна повърхност, с бяла тръбна структура от неръждаема стомана, в бяло, светлосиво, черно или полирано с четка покритие. 

Cuna се предлага в различни комбинации от покрития за външните повърхности и тръбната структура.

2. Falper – модел Homey

Свободностояща вана Cristalplant в центъра на стаята – 174 см на 82 см. Тя разполага с поставка за кърпи и долен ръб на основата от метал.

2.1 Falper – модел Lancetta

Асиметрична свободностояща вана Cristalplant в центъра на нашето пространство у дома. 

3. Kreoo – модел Kora

Kora бележи хармонична среща между флуидни профили и геометрии, между тежко и леко, между мрамор и метал. 

Свободностоящата вана, проектирана от Enzo Berti, е издълбана от един блок, с горен профил на различни височини, който улеснява входа и придава много стилен резултат.

Чистотата на формата е подсилена от този детайл, докато метална опора със златно или тъмно бронзово покритие се превръща в основа и поддържа монолита с изключителен ефект.

3.1 Kreoo – модел Kalypso

Наречен на водната нимфа от гръцката митология, Kalypso припомня древните класически форми. Скулптурен обект със съществена, но мека форма, обогатен от уникалната вариация на мраморните линии.

В Kalypso, присъщата здравина на мрамора е в контраст с изящен дизайн и изработка. Меки, вълнообразни линии, с обмислена ергономичност, създават приятна „прегръдка“ за човешкото тяло в контакт с вода.

4. Inbani – Heritage bathtub

Heritage е свободностояща вана, която може да се монтира върху дървена конструкция.‎ Предлага се в матова плътна повърхност или UHS цветно покритие в 60 цветови нюанса.

4.1 Inbani – модел Origin

„Origin“ предполага началото на занаятчийството и индустрията чрез различната изработка на дърво, метал или стъкло. Всеки елемент е изпълнен с пълна прецизност, отдаденост и артистичен стил.

5. Rexa Design – модел Dip

Вана с мека форма, проектирана за пълно потапяне, благодарение на специалната си височина от 85 см. Оборудвана с вътрешна седалка за насърчаване на ергономичност и релаксация по време на употреба.

5.1 Rexa Design – модел Cup

Вана с мека форма, изработена в Korakril™ Blend Ice White и в пет цвята Shark, които позволяват ваната да се комбинира с плотове от същия материал и с мебели, изработени в същите лакирани покрития. Ваната Cup се предлага в свободностояща, ъглова, стенна, вградена и система с въздушен басейн.

6. Cielo – модел Febe

Febe, проектирана от Andrea Parisio e Giuseppe Pezzano, съссъществен и премерен дизайн, тя може да бъде позиционирана както в средата на пространството, така и покрай стената, превръщайки се в удобен душ.

Отличава се с асиметрични ръбове и практичен рафт от едната страна, за съхранение на сапуни и парфюми, Febe е вана с компактни размери, базирана на максимален комфорт.‎

7. Relax Design – модел Mua bath 170

Свободностояща инсталационна вана от Lumenit в прозрачно cola покритие. Ваната се предлага със ситопечатен клик-клак дренаж с полирано никелово покритие. Колекция, посветена на онези проекти, в които формите и цветовете в еднаква степен са определящи.

7.1 Relax design – модел Lua bath 160

Полимерна твърда повърхност с прозрачен или полупрозрачен външен вид, която запазва непроменена молекулярна структура, способна да гарантира на продуктите голяма здравина с високи индекси на отражение и пречупване на светлината.

7.2 Relax Design – модел Reverse

Reverse е пример за свободностояща вана, пречистена от всякакъв стил и актуализирана, благодарение на интелигентния контраст между мекотата на ваната и съществеността на структурата, която я поддържа, превръщайки я в поддържаща система за многофункционален плот.

8. Duravit – модел Luv Bath

Ваната отразява формата на умивалниците и има изненадващо меко усещане. Материалът DuroCast позволява невероятно тънък ръб на ваната и просторен интериор.

8.1 Duravit – модел Zencha Bathtub

Правоъгълната версия на свободностоящата вана. С подходящата дълбочина ни приканва да се потопим в успокояващата вода, напомняща японска онсен баня.

Ваната се предлага и в два компактни варианта с размери 1600 x 850 mm и 1800 x 900 mm. Опционалната система Whirl Air с функция за нежен масаж.

9. Bette – модел BetteLux Oval Couture

Първите вани с тъканно покритие внасят домашен комфорт в банята в нашите домове. Корпусът на тези вани е произведен по конвенционален начин от емайлирана титаниева стомана, но панелът на ваната е изработен от тъкана водоустойчива и устойчива на климатични условия материя. 

Уникалните предимства на емайлираната титанова стомана са елегантно съчетани с усещането за плат и уютен вид. В същия дизайн се предлага и свободностоящ умивалник.

9.1 Bette – модел BetteArt

Сякаш оформена в едно цяло, BetteArt е свободностояща вана в най-чистата си форма. Външните и вътрешни тела на ваните са гладко свързани с най-голямо умение и майсторство към изключително тесни странични стени. Ваната е оборудвана със специално разработената система за оттичане и преливник BetteArt и се предлага и във вариант за стенен монтаж.

10. Devon-Devon – модел Aurora Bijoux White Bathtub

Стилно бижу с вдъхновение от 19-ти век в изискана версия на емблематичната вана Aurora. Перфектно гладкото тяло е оформено от елегантни корнизи и стои върху четири сфери, предлагани в бял акрил или алуминий с покритие от хром, светло злато, полиран никел или антична мед. 

Aurora Bijoux White е направена със 100% White Tec Plus, устойчив материал със сертификат Greenguard Gold, който използва растителни смоли Biobased®.

10.1 Devon-Devon – модел Holiday bathtub in White Tec Plus

Devon&Devon и една от най-важните архитектурни фирми в света обединяват усилията си, за да създадат Holiday – модулната вана в White Tec Plus, която е наистина единствена по рода си. 

Нейният дизайн – продукт на интелигентното взаимодействие между перфектните преплитащи се елементи, които изграждат рамката ѝ, предлага съвременна интерпретация на изискани вдъхновения от Art Deco.

11. Sanycess – модел TempoCalma

Когато времето спре, водата спира да тече и планетата спира да се върти. Момент на пълно спокойствие, способен да улови времето: чист, греещ се в красотата на самотата, в интимността на споделените мигове само с тези, които истински обичаме.

Tempo

Акрилна свободностояща вана с интегриран преливник гланц и матово бяло. Неприпряно, нежно. Текстилен детайл, който заобикаля дизайна. Въже, което може да улови мига. Възможност за персонализиране с различни нюанси на въжета и месингови закопчалки, които могат да се комбинират със смесителя Loop.

Calma

Времето между единия и другия момент. Фината красота на простите неща. В дизайна на Calma,Sanycess са интегрирали няколко концепции и усещания. Първият е самото спокойствие, което е пространството между един момент и друг, както и концепцията ICHIGO-ICHIE, където петте сетива живеят един неповторим момент.

Част от брандовете и няколко свободностоящи модела вани в нашите шоуруми | ВИДЕО

Кадри: District 1, District 4

Ако Ви е харесала темата, моля споделете